国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2018年成人高考还有
成人自考 距离2018年10月20日自考还有
网络教育 距离2018年秋报还有
开放教育(原电大) 距离2018年春秋报名还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 2018年湖北成人高考专升本英语预测真题及答案(四)

2018年湖北成人高考专升本英语预测真题及答案(四)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考第一门户】

历年湖北省成人高考录取分数线 2018年湖北成人高考报考指南 2018湖北成人高考报名时间
2018年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

2018年湖北成人高考专升本英语预测真题及答案(

 温馨提示:

下载整套试卷可直接点击附件!

2018年湖北成人高考专升本英语预测真题及答案(四).docx

 . Phonetics (5 points)

Directions: In each of the following groups of words, there are four underlined letters or letter

combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that

is different from the others in pronunciation.  Mark your answer by blackening the

corresponding letter on the Answer Sheet.

1. A. would

B. folk   

C. walk

D. mile

2. A. captain

B. certain

C. fountain

D. mountain

3. A. enjoys

B. knows

C. talks   

D. begins

4. A. bowl

B. anyhow

C. brown   

D. cow

 5. A. alphabet

B. basket

C. naked  

D. emergency

. Vocabulary and Structure (15 points)

Directions: There are 15 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four

choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

6. He was told he could join the army when he       old enough.

A. would be

B. should be  
C. was

D. were

7. The differences between Chinese and western society can       misunderstandings.(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)

A. course

B. causes

C. create   

D. rise

8. I applied for the job that I saw advertised        the paper.

A. on   

B. of

C. in  

D. at

9. More has been learned since 1945 about the chemical changes in the body than in all human history before         time.

A. in  

B. that

C. which

D. the

10. I wouldn't get so angry if you       more work done.

A. get

B. got  

C. will get

D. would get

11. How long       each other when they got married?(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)

A. had they known

B. have they known

C. would they know  

D. did they know

12. Could you hold on a few minutes        I check this with my boss?

A. for  

B. since  

C. during   

D. while

13. Though adults breathe twelve times a minute, breathing is so automatic       the average

person hardly ever thinks about it.

A. and

B. that  

C. for which

D. in fact

14. He       studied, yet he passed every exam.

A. frequently

B. little  

C. regularly

D. rarely

15. After talking to the old woman for a while, her fear and timidity       

A. went away

B. Stopped

C. disappeared  

D. left behind

16. The old couple would ____ love to know how things are going on with their grandbaby.

A. deeply   

B. at a great cost  

C. dearly   

D. as much as

17. Many teakettles whistle when the       starts to boil.

A. containing water inside  

B. water contained inside

C. water containing inside  

D. contain water

18. His health failing,        in 1995.

A. Andrew Peters went on leave from the army

B. so Andrew Peters went on leave from the army

C. when the army gave Andrew Peters leave

D. the army gave Andrew Peters leave

19.        the difficulties of exercising, many people prefer to be on a diet to lose weight.

A. Aware of

B. Aware

C. Being aware  

D. To be aware

20. Don't smoke in the meeting-room,       ?(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)

A. do you   

B. will you

C. can you

D. could you

. Cloze (30 points)

Directions: For each blank in the following passage, there are four choices marked A, B, C and D.  Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

Dear Cassy,

Thanks for reminding me by e-mail that you want to baby-sit our children. In spite of the   21

that you are only 12 years old, my wife and I would be   22   to consider your application if you can meet a few modest   23   :

1. Submit three letters from   24   who will certify that you have never failed to follow directions perfectly in class and never failed to hand in a homework assignment   25

2. Submit a note from two   26   who will certify that you are in perfect health, have never been sick, and never will be sick.

3. Submit a document from your physical education teacher or team   27   that proves that you can do each of the following: Run two miles in   28   than nine minutes, climb a greased rope to a  29   of twenty feet in thirty seconds while balancing a glass of water on your nose, and walk in bare feet over hot coals and broken glass without complaint or   30

4. Submit notarized letters from at least two mental health professionals31that you have never  32   a jealous, envious, or hostile thought towards any living being or inanimate object.

5. Play and   33   five expert chess players while blindfolded after going without sleep for 48

hours.

6. Wait   34   for two years while we have private investigators   35   that all your documents are authentic.

Your loving and trusting friends,

The Smiths

21. A. fact  

B. thing   

C. reason

D. fair

22. A. like

B. willing

C. lovely  

D. impatient

23. A. inquiry  

B. conditions

C. requirements

D. measurements

24. A. parents  

B. classmates

C. neighbors

D. teachers

25. A. delayed

B. in time

C. early   

D. on time

26. A. nurses   

B. teachers   

C. doctors  

D. parents

27. A. professor

B. coach

C. school master

D. friends

28. A. less

B. Fewer

C. more   

D. little

29. A. height  

B. length

C. far

D. depth

30. A. wound   

B. injury

C. destruction   

D. damage

31. A. in a word

B. stating

C. showing

D. respecting

32. A. made

B. complained

C. had

D. thought

33. A. be failed

B. hate

C. defeat  

D. control

34. A. eagerly  

B. warmly

C. excitedly

D. patiently

35. A. decide   

B. know

C. notice   

D. confirm

IV. Reading Comprehension (60 points)

Directions: There are five reading passages in this part. Each passage is followed by four

questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose

one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

 There has been, in history, a man who was swallowed by a whale and lived to tell the tale. The

man's name is James Bartley. The records to prove his unusual experience are in the British Admirahy.

 Bartley was making his first trip on the whaling ship Star of the East. Suddenly the lookout sighted a huge sperm whale. The whalers knew it was a huge whale by the size of the spray it blew into the air. They lowered their small boats. James Bartley was in the first longboat. The men rowed until they were close to the whale. A harpoon was thrown and it found its mark. It sank into the whale's flesh. The maddened beast crashed into the boat, snapping its tail at the men and the wreckage of their boats. When the survivors were picked up, James Bartley was missing.

 Shortly before sunset, the whale was finally captured. The sailors tied the whale's dead-body to

the side of the ship. Because of the hot weather it was important that they cut up the whale right away. Otherwise, the meat would begin to rot and the oil would begin to spoil. When they got to the stomach, they felt something moving about wildly. They thought it would be a big fish still alive inside. But when they opened the stomach they found James Bartley. After this trip, Bartley settled in England, and never returned to sea.

36. This passage is mainly about       

A. how to hunt whales for their oil and meat

B. the hard and dangerous lives that whalers had to live

C. the duties of each man on a whaling ship

D. a man who was swallowed by a whale and lived

37. The sailors knew that something was in the whale's stomach because       

A. they could feel it moving about wildly

B. the whale seemed very heavy

C. the whale was swelling at one spot

D. the captain heard Bartley yelling for help

38. James Bartley probably never went to sea again because       

A. he wanted different kinds of adventures

B. of fright and shock

C. he was crippled by the whale

D. he often got seasick

39. The author, in telling James Bartley's story, informs us by       

A. narrating the plain facts

B. referring to whaling in general

C. comparing whaling to other fishing

D. dramatically telling what happened

  Passage Two

 Never laugh at a snow covered mountain! Laughter and yelling, during the avalanche season, can cause a deadly pile of snow. Huge snow slides are most common in mountains where there are steep slopes that are well buried in snow and ice. The snow builds up slowly and lands very softly. This can create a very touchy, unstable situation. Tons of snow may be held up by only the friction between snowflakes. The deep snow is like a house of cards. The slightest movement can cause it to fall. As soon as something slips, this great mass of snow will come crashing down the mountainside.

 Slides may be started by sound vibrations. They may also be started by the weight of wet, melting snow. Once an avalanche has been triggered, the cause no longer matters. Moving down a steep slope, it picks up great speed and added snow. Some avalanches travel as fast as two hundred miles per hour. The force of an avalanche will mow down anything in its path. Whole houses have been swallowed up by these fast-paced piles of snow.

  The wind that is caused by an avalanche is almost as destructive as the snow itself. Winds from an avalanche have been known to travel as fast as those of a tornado.  So, when approaching a thickly snow covered mountain, speak softly!

 40. Avalanches can be started by       

 A. falling snow

B. the wind

 C. loud sounds   

D. friction between snowflakes

 41. We can conclude from this passage that avalanches       

 A. are common everywhere

B. are not very common

C. have killed people  

D. are a thing of the past

42. The writer compares an avalanche to       

A. a tornado

B. a falling house of cards

C. a snowstorm   

D. a speeding train

43. In this passage "unstable" means       

A. frightening

B. fast   

C. shaky

D. undesirable

 Passage Three

Staff Sgt. Nicholas Lanier has entered what he calls the "vast unknown. " A combat veteran and

father to four daughters, he can't remain in the military because of a serious back injury earned in Iraq.

But he can't yet accept a civilian job because he doesn't know when the military will discharge(使

退伍) him. He has no clue how much the government will pay him in disability compensation related to his injury, so he can't make a future budget. He just waits.

 Thousands of troops are like Lanier: not fully fit to serve but in limbo (无着落) for about two

years waiting to get discharged under a new system that was supposed to be more efficient than its predecessor. And the delays are not only affecting service members, but the military's readiness as well. New troops can't enlist until others are discharged.

 The government determines the pay and benefits given to wounded, sick or injured troops for their military service.  Under the old system,  a medical board would determine their level of military compensation and the service member would be discharged. Then the veteran essentially would have to go through the process again with the Veterans Affairs Department to determine benefits.

 Under the new system, which started in 2007 and will be completely rolled out at military bases

nationwide by the end of September, the service member essentially goes through both disability

evaluation systems at the same time before leaving the military. But the new, supposedly streamlined, system is still such a cumbersome process that it's leaving many service members in limbo, they say.

44. Why can't Sgt. Lanier serve in the military anymore?

A. Because of his injured back.
B. Because of his hand.

C. Because his vision has worsened.

D. Because he has a civilian job.

45. Under the old system, an injured soldier would have to go through the claims process       

A. once

B. twice

C. three times

D. more times

46. Is the new system better than the old system?

A. Yes, it's much better.   

B. It is a lot more effective.

C. It doesn't seem that way.

D. No. It' s worse.

 47. How much will the government pay Sgt. Lanier in disability compensation?

 A. They won't pay him anything.

 B. He doesn't know.

C. They will pay him about $2,500 per month.

D. The government hash' t decided.

 Passage Four

You know that pearls grow inside oysters, but would you ever think to look for diamonds inside an ostrich ? Well, a hunter once shot an ostrich and discovered, to his great surprise, that the big bird had swallowed a bunch of diamonds. How could such a strange thing happen?

Like many other birds, the ostrich swallows small stones that stay inside its " gizzard. " The gizzard is a bird's second stomach. It is where the food is ground up. The small stones help to grind up the food so it can be digested. They do the chewing, because birds don't have teeth. In the case of the ostrich with the diamonds, the bird simply had expensive taste in rocks. He used the diamonds to help digest his dinner.

Diamonds and stones aren't all that an ostrich will swallow. If there are no stones around, it will

eat just about anything. Sadly for ostriches in zoos this can be a fatal habit. The tendency to swallow anything it sees has caused the death of many an ostrich. Cruel or careless people often throw things into the bird's living space.  They throw keys, coins, even large objects such as horseshoes.  The ostrich swallows them without hesitation. Coins can be the worst. Inside the ostrich they wear down to a razor sharp edge. They will cut open the bird's gizzard from the inside. One young zoo ostrich died with 484 coins, weighing more than eight pounds, in its gizzard.

48. Ostriches eat stones because they don't have       

A. enough food  

B. bird seed  

C. teeth   

D. diamonds

49. The ostrich is not smart enough to       

A. digest its own food

B. eat only diamonds

C. avoid eating harmful objects  

D. escape from the zoo

50. The phrase "they do the chewing" makes the rocks seem as though they are       

A. important

B. alive  

C. dangerous

D. uncomfortable

51. "Fatal" is another word for       

A. foolish   

B. careless

C. deadly   

D. cruel

  Passage Five

 Sports have always been ruled by the weather.  Rain, sleet, snow and cold called the plays. Baseball fans have often sat in the rain without cover, waiting for the sun to come out and the game to begin. Football lovers sometimes took days to warm up after sitting through a freezing cold Sunday game. For both sports fans and players, the domed stadium was like something out of a dream. A huge plastic bubble kept out rain and snow. There was heat to keep things comfortable year round.

 Domed stadiums have clearly changed the course of sports. Still, they did have their problems at

first. Most of these problems were discovered and solved at the Houston Astrodome.  This was the world's first stadium with a lid. For the fans, it was great. But there were some problems for the players. Baseball outfielders had the most difficult time. They had to learn to catch in a field with a roof. At first this was almost as difficult as playing in the dark. The glass of the roof was light colored, to let sunlight in. Sunlight was needed to keep the grass on the field alive. But the light roof blended(混合)too welt with the white baseball. Fly balls seemed to drop out of nowhere. Even skilled fielders were making errors. Finally, the decision was made to paint the glass of the roof dark. The problem was solved. But what about the grass? Well, the real grass was dug up and replaced with artificial turf!

52. This passage is about        

A. baseball games

B. cold weather

C. how to play outfield

D. domed stadiums

53. Domed stadiums must have       

A. artificial grass

B. bright sunlight

C. stained glass roofs

D. bright lighting

54. Based on the passage, domed stadiums are       

A. a thing of the past

B. a passing fashion

C. revolutionizing sports

D. expensive to keep up

55. The underlined word "course" in paragraph 2 means       

A. a place for a race  

B. a school of study

C. the direction   

D. part of a meal

. Daily Conversation (15 points)

Directions: Pick out five appropriate expressions from the eight choices below and complete the

following dialogue by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

A. see you tomorrow   

B. I have your name

C. check in  

D. I have one

E. to take a look

F. you want

G. are you interested in

H. I have to put you in the waiting list

Blanca: Hello. I'm calling about the apartment you advertised.

Manager: Yes. What kind of apartment   56   ?

Blanca: I'm interested in a one-bedroom. Do you have any available?

Manager: Yes.57When do you need it?

Blanca: Sometime around next week. May I come over tomorrow   58

Manager: Sure. What time would you like to come?

Blanca: How about 10 am?

Manager: Good. May   59   , please?

Btanca: My name is Blanca.

Manager: Blanca. I'll   60

Ⅵ.Writing(25 points)

DirectionsFor this partyou are supposed to write a Found Announcement in English in l00

120 words based on the following situationRemember to write it clearly

61.(Finder)拾到一个学生包。写一份失物招领启事。启事内容如下:

(1)拾包的时、地点;

(2)包中大体内容;

(3)联系方式。

英语应试模拟第6套参考答案与解析

Ⅰ.Phonetics

【答案】

1D  2B  3C 4A  5D

【解析】

1.选项D画线字母读

2.选项B画线字母读

3.选项C画线字母读

4.选项A画线字母读

5.选项D画线字母读

Vocabulary and Structure

【答案】

6C  7C  8C  9B  l0B  llA  l2D  l3B  l4D  l5C  l6C  l7B

18A  l9A  20B

【解析】

6.考查时态。主句是过去时,从句的时态通常要与主句一致。选项C是正确的。【句子大意】他被告知够了年龄就可参军。

7.考查词义的辨析。Course课程、过程,cause引起、造成,create引起、产生,rise上升、起立。选项B和选项C都有引起的意思,但选项B不是动词原型,不能跟在can后。所以,选项C是正确的。【句子大意】中国和西方的不同会引起误解。

8.报纸上所登的东西用介词in。选项C是正确的。【句子大意】我申请的工作是我在报纸

上看到的广告。

9.这里指的是在1945年之前的那个时期,并有强调之意。选项B是正确的。【句子大意】

自从1945年以来,我们对人体化学变化的了解比1945年之前的整个人类历史所了解的还要多。

10.一般条件句,表示对过去事情的解释。主句过去时,从句也用过去时。选项B是正确

的。【句子大意】如果你的工作完成得多一点,我不会那么生气的。

11.结婚的事情已经发生,是过去时,到他们结婚时认识了多久应用完成时,而他们的结识是在结婚前。所以,应用过去完成时。选项A是正确的。【句子大意】他们结婚时彼此认识多久了?

12.这里需要一个表示在什么时候的词。选项CD均有此意,但during是介词,后面不能跟句子。选项D是正确的。【句子大意】您先别挂电话好吗?我去问一下我的头儿。

13.考查so…that句型。选项B是正确的。【句子大意】虽然成人每分钟要呼吸12次,但是呼吸这个行为太自然以至于几乎没有人去想过。

14.考查词义辨析。Regularly有规律地,rarely极少、难得,frequently经常地,little几乎没有、几乎不。选项D是正确的。【句子大意】他很少学习,可每次考试都过。如果将little放在动词后面,这句话就对了:He studied little.他几乎不学习。

15.考查词组和词的辨析。Went away离开,disappeared消失,left behind落后。选项C是正确的。【句子大意】跟这位老妇人聊了一会儿之后,她的恐惧和胆怯消失了。

16.考查形容词的辨析。Deeply深深地,at a great cost以极大的代价,dearly非常,as much

as尽可能多地。副词修饰动词,选项BD排除。按题意,选项C是正确的。【句子大意】这一对老人非常想知道他们的孙子怎么样了。

17.考查动词过去分词后置作定语。Water contained inside=water that is contained inside

选项B是正确的。【句子大意】许多茶壶在里边的水开始沸腾时会发出哨子的声音。

18.这句话有一个因果的逻辑关系。但所给的题干只是分词短语,缺的是主句。选项B选项C都是从句,排除。分词短语的逻辑主语应当与主句的主语一致,选项D的主语与分词短语的逻辑主语不符。选项A是正确的。【句子大意】由于他的健康状况欠佳,Andrew Peters部队休假。

19Aware of是固定词组,意为:意识到、知道。选项A是正确的。【句子大意】很多人意识到锻炼很难,便改为食物减肥了。

20.反义疑问句中,如果陈述部分为祈使旬,疑问部分则用willshall。选项B是正确的。【句子大意】不要在会议室抽烟,好吗?

Cloze

【答案】

21A 22B  23C  24D  25D  26C  27B  28A  29A  30B  31B

32C  33C  34D  35D

【解析】

21That引导定语从句说明前面的名词。要求做保姆的人只有12岁,这是事实。不是原因,更不是其他选项了。选项A是正确的。

22Be willing to do sth愿意做某事,Like to do sth喜欢做某事,impatient不耐烦。选B正确的。

23Inquiry询问、打听,conditions条件,requirements要求,measurements标准。在一定的条件下,这对夫妇才会考虑Cassy的申请。这个条件是要Cassy达到(meet)他们的要求。选项C正确的。

24.前面提到Cassy l2岁,后面又说在学校的表现,可以断定这三封信应由老师写。选项D是正确的。

25.前面提到交作业,应当是按时。Delayed推迟、延误,in time及时,early早,on time按时。选项D正确的。

26.后面说的健康问题,肯定是由医生开证明。选项c是正确的。

27Coach教练,school master(中小学)校长,professor(大学)教授。根据后面对Cassy体育能力方面的要求,这里只有coach符合题意。选项B是正确的。

28.这对夫妇的条件很苛刻,所以肯定要求她在少于特定的时间而不是多于特定的时间跑完一定的长度。选项A是正确的。

29.这里应该指的是高度,而不是长度。选项A是正确的。

30Wound通常指被武器所伤;injury通常指意外伤,也指精神上的受伤;destruction毁灭;damage破坏。选项B是正确的。

31.这里是说还需要一封信陈述、说明Cassy的另一方面。In a word总之,stating陈述、说明,showing展示,respecting尊重。选项B是正确的。

32.有无嫉妒之心。选项C是正确的。

33.这里肯定要求Cassy能赢专业棋手。选项c是正确的。

34.就这样的要求还要等两年,所以应是耐心地patiently。选项D是正确的。

35Confirm确认,notice通知。前面提到私人调查员,他的职业就是确认。选项D是正确的。

【原文大意】

谢谢你发来的电子邮件,提醒我们你愿意来照顾我们的孩子。即便事实上你只有12岁,我

和我的妻子很愿意考虑你的申请。但是你要能达到下面提出的几项最简单的要求。l)递交三

封老师的信证明你在课堂上总能准确无误地完成老师提出的要求,并且总能按时交作业。2)交两位医生的证明说明你一直都很健康,从未得病。3)递交一份你的体育老师或教练的信,证明你能够完成下列运动:在9分钟之内跑完两英里。爬一条涂了油的绳子,30秒内达到20英尺的高度,同时还要在鼻子上放一杯水,并保持其平衡。赤脚在热煤和碎玻璃上行走既不抱怨又不受伤。4)至少有两名精神健康专家写信证明你从未有过嫉妒心理,也从未对任何人或动物有过憎恨。5)48小时不睡的情况下蒙住双眼跟5位专业棋手下棋,并能赢他们。6)你需要耐心等两年的时间。我们的私人调查员会确定你的文件是否真实。

Reading Comprehension

第一篇

【答案】

36D  37A  38B  39D

【解析】

36.文章讲的是一次事件,人被鲸鱼吞人肚中却活着出来。选项D是正确的。

37.第三段。水手们能感觉到鲸鱼的胃里有东西在动。选项A是正确的。

38.最后一段说James Bartley自从这个事件后再也没有回到海上。可以推断他很害怕。其他三个选项文中都未涉及。选项B是正确的。

39.文章讲述了事件的戏剧性过程。选项D是正确的。

【原文大意】

历史上,曾经有个人被鲸鱼吞噬且仍然活着讲述这个故事。他就是James Bartley。证明他这非同一般的经历的记录就保存在英国海军部。

Bartley第一次登上捕鲸船东方之星号。突然,望哨的人发现了巨头鲸。捕鲸者根据鲸喷向天上的水柱的大小知道这是一头巨鲸。他们放下小船,James Bartley在第一只船上。他们划到离鲸很近的地方,投出渔叉,扎入鲸鱼的肉体。疯狂的野兽朝小船撞去,用尾巴朝人和船的碎片抽去。当人们救起他们时,James Bartley失踪了。

太阳快落山的时候,鲸鱼终于被制服了。水手们将鲸鱼的尸体绑在船边上。由于天气炎热,

必须将鱼肉立即切成小块,否则,鱼肉会腐烂,鱼油会变坏。当他们触及鲸鱼的胃时,感觉里面有东西在剧烈地运动,以为是条大鱼在里面还活着。但当他们打开鲸鱼的胃时,发现了James Bartley。这次事件之后,Bartley定居在英格兰,再也没有出过海。

第二篇

【答案】

40C  41C  42B  43C

【解析】

40.第二段。下雪本身并不能引起雪崩。最后一段说雪崩可引起风,而不是风引起雪崩。雪花之间的摩擦说明积雪不牢固。只有选项c是正确的。

41.选项AB在文中并未提及。文中提到雪崩的强大力量,可以毁掉整座房子,人肯定也是有伤亡的。选项C是正确的。

42.第一段。雪堆积起来,并不坚实,稍有振动就会发生雪崩,如同纸牌搭的房子,一触即塌。选项B是正确的。文中提到雪崩速度极快,但并未将其与火车相比。

43Shake摇晃,shaky多摇晃的,用字母y结尾变成形容词,含意为……,就是不稳定了。选项C是正确的。

【原文大意】

永远也不要在大雪覆盖的山上大笑!在雪崩的季节,大笑和大喊都会引起惨重的雪崩。在山上被雪和冰覆盖的陡坡最容易产生大块雪的滑动。雪慢慢地集中起来,轻轻地落下,造成非常敏感且不稳定的态势。数吨的雪可能仅靠雪花之间的摩擦支撑。深深的雪如同纸牌搭的房子,最轻微的活动都会使它倒塌。一旦有东西滑动,巨大的雪块就会冲下山坡。
声波会引起滑动,湿的、溶化的雪的重量也可能引起滑动。一旦雪崩产生,其产生的原因就不再重要了。雪崩冲下陡坡,速度在加快,卷入更多的雪。有些雪崩的速度相当于每小时200英里的速度。它的力量可以摧毁沿途的一切。整个的房子被这些急速的雪堆吞噬。

由雪崩引起的风几乎同雪崩自身一样是毁灭性的。这些风的速度可与飓风匹敌。因此,当靠近大雪覆盖的大山时,轻声说话!

第三篇

【答案】

44A  45B  46C  47B

【解析】

44.第一段。这是一篇关于受伤军人获补偿的文章。Nicholas Lanier是一个从战场上下来的老兵,他不能留在部队是因为他在伊拉克战场上背部受了伤。选项A是正确的。

45.第四段。按照旧的制度,在战场上受伤的军人,要先由医疗委员会决定他们的军队补偿级别,然后退役,然后,退伍军人还要同退伍军人事务部一起再重走一遍这个过程。同一程序共走两次。选项B是正确的。

46.第五段,最后一句。新制度的程序仍然缓慢复杂,许多现役军人还处于无着落的状态。选项C是正确的。

47.第二段。没有丝毫线索告诉Nicholas Lanier能获得多少赔偿。选项B是正确的。

【原文大意】

中士Nicholas Lanier进入了他自己称之为无尽的未知世界之中。作为战场上下来的老兵、四个女儿的父亲,他不能留在军队里了,因为在伊拉克的战场上他的背部严重受伤。

然而,他目前还不能接受普通市民的工作,因为他还不知道什么时候让他退役。就他的伤势能获得多少伤残补助,他也没有丝毫的概念。因此,他不能对未来作任何规划。他只有等待。

Lanier处境相似的有数千军人:他们不适合继续服役,但又无着落。这种状态在被认为比老制度有效率的新制度下也要等待两年才能退役。这种迟缓不仅影响到现役军人,还影响了军队的待役人员。新兵在老兵退役之前是不能入伍的。

伤病员在军队服役的薪金和福利是由政府决定的。按照旧的制度,医疗委员会决定这些伤病员的军队补偿等级,让这些现役军人退役。然后,老兵还必须同退伍军人事务部将这一程序再走一遍以决定福利。

按照2007年启用并将在九月末在全国军事基地铺开的新制度,现役军人必须通过伤残鉴定制度,同时离开军队。但是,本应简化高效的制度仍然有着缓慢复杂的程序。老兵们说,这些复杂的程序让他们处于飘浮不定的状态。

第四篇

【答案】

48C  49C  50B  51C

【解析】

48.第二段。小石子是帮助消化的,因为鸟没有牙。选项c是正确的。

49.第三段。鸵鸟不能判断什么该吃,什么不该吃,这也是这种鸟的习性,什么都吞。选项C是正确的。

50.第二段。根据上下文,they代表小石子。这是一种拟人的写作手法,给物体以生命。选B是正确的。

51.第三段。该词前面的sadly和该词后面的鸵鸟之死,都可断定这个词的含义是有生命危险的。选项c是正确的。

【原文大意】

你知道珍珠是生长在牡蛎里的,可你想没想过到鸵鸟的肚子里找钻石呢?有个猎人曾射死了一只鸵鸟,他吃惊地发现这只大鸟吞下了一堆钻石。这是怎么回事?

跟其他的鸟一样,鸵鸟会吞下一些小石头,这些石头存在它的砂囊中。砂囊是鸟的第二个胃,食物在这里给碾碎。小石子帮助把食物磨碎,食物就可消化了。小石子咀嚼食物,因为鸟没有牙。作为鸵鸟吞钻石,看来它对石头的品位是很昂贵的。它用钻石帮助消化食物。

钻石和石头并不是鸵鸟吞咽的所有东西。如果周围没有石头,它会吃任何东西。对于动物园中的鸵鸟就很惨了。这个习惯是致命的。许多鸵鸟就是因为见什么就吃什么而死亡了。残忍、粗心的人们经常往鸟的生活区投东西,如钥匙、硬币、甚至大的物体如马掌。鸵鸟毫不犹豫地把它们全部吞下。硬币是最糟糕的。在鸵鸟的体内,这些硬币的边缘磨损成锋利的剃刀,从内部把鸵鸟的砂囊划破。一只年幼的鸵鸟就是因为吞下484枚硬币而死去。在砂囊中的这些硬币重8磅之多。

第五篇

【答案】

52D  53A  54C  55C

【解析】

52.文章主要讲的是带顶棚的运动场。选项D是正确的。第二段的第一句点题。

53.第二段。带顶棚的运动场必须有人工草皮。因为顶棚不能是浅色,会影响运动员的判断;深色的顶棚又阻止了阳光的进入,真草则不能生存,所以就必须用人工草皮。选项A是正确的。

54.第二段第一句。带顶棚的运动场是一种改革。选项C是正确的。

55.第二段第一句。排除法,选项BD很容易排除。选项A是地点,实际上,运动场地并未改变,改变的是场地的设施。所以选项C是正确的。

【原文大意】

体育运动经常受控于天气,雨、冻雨、雪以及寒冷都可叫停比赛。棒球迷经常坐在没有遮挡的雨中,等着太阳出来,比赛开始。足球迷有时会在冰冻的天气看过周日的比赛后花数日使自己的身体暖和过来。无论是球迷还是运动员,带圆顶的运动场对他们来说做梦都是不可想的。巨大的塑料泡挡住雨雪,使室内全年处于舒适的温度。

圆顶体育场显然改变了运动的方向。然而,这些运动场最初存在很多问题。大多数的问题都在Houston Astrodome运动场解决了。这是世界上第一个带篷的运动场。对球迷来说它太好了。但对运动员来说就有问题了。棒球运动员在当时是最困难的。他们必须学会如何在有棚的运动场中接球。最开始,这简直就如同在黑暗中打球。顶棚的玻璃是浅色的,好让阳光照进来,以保证场地的草的生存。可是,浅色的玻璃和白色的球混合在一起难以分辨,飞起的球不知在哪里。甚至有经验的外场手都会犯错。终于,顶棚的玻璃被涂上了深色,这个问题解决了。那草怎么办呢?挖出真草,铺上人工草皮!

Daily Conversation

【答案】

56G  57D  58E  59B  60A

【解析】

56.这是一段租房的对话。租房通常使用interest这个词问对方想租什么样的。Want通常是指买。另外,选项F没有动词,不符合语法。选项G是正确的。

57.前面作了肯定的答复,就是有了。选项D是正确的。

58.租房肯定要先看,look是关键词。选项E是正确的。

59.根据下面可知是在问姓名。选项B是正确的。

60.结束语。前面提到明天看房,所以,选项A是正确的。

【原文大意】

Blanca:喂,我想问一下你们广告上登的公寓情况。

Manager:好的。你希望什么样的公寓?

Blanca:一个卧室的。有空的吗?

Manager:有一个。你什么时候住进来?

Blanca:下个星期。我可以明天过去看一下房吗?

Manager:当然。你大概几点钟到?

Blanea:上午l0点怎么样?

Manager:没问题。请问您贵姓?

B[anca:我叫布兰斯。

Manager:布兰斯,咱们明天见。

Ⅵ.Writing

61.【高分作文】

FOUND

A student-bag was found in the reading-room 5 of the library on campus. The time and the date of finding the bag was about 11 : 30 am Oct. 12 (yesterday).

The bag was sitting in a chair when it was found, and there was no one around. Inside the bag,

there are several books and note-books.  It seems that the owner of the bag is a student majoring in arts. A student ID and a credit card are in there too. They are the most important for the owner, to be believed.

Please contact the Finder at 134622221915 or e-mail to fd333@ 1915. com. The so-called-owner

must give the correct information before he/she gets the bag back.

Good luck !

Finder

 


湖北成人高考聚焦29838818
历年湖北成考录取分数信息
2018湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838818 电话:027-88221138 QQ群:617563432