国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2020年成人高考还有
成人自考 距离2020年10月20日自考还有
网络教育 距离2020年春报还有
开放教育(原电大) 距离2020年春报还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 湖北成考网2020年成人高考专升本外语全真试题及答案(三)

湖北成考网2020年成人高考专升本外语全真试题及答案(三)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考】

历年湖北省成人高考录取分数线 2019年湖北成人高考报考指南 2019湖北成人高考报名时间
2019年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

温馨提示:

下载整套试卷可直接点击附件!

湖北成考网2020年成人高考外语全真试题及答案(三).docx

语音知识(5小题;每题1.5分,共7.5分。)

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同找出这个词。

1. A. anything   B.many   C.animal   D.ate   

2. A.dollar   B.polite   C.pocket   D.honest   

3. A.breath   B.mouth   C.breathe   D.cloth   

4. A.over   B.open   C.often   D.only

5. A.beg   B.climb   C.job   D.lab

   

二、词汇与语法知识(15小题;每题1.5分,共22.5分。)   

从每小题的四个选择项中,选出的一项。

6. Theoldmansaysifyourunaftertwohares(野兔),you'llcatch__________.   

A. both   B.any   C.neither   D.either

 

7. Canyoudoit__________thanthat?Ourclientsexpectthe

A. anybetter;best   B.thebest;best   

C. anybetter;better   D.thebest;better

 

7. Itseemed__________thatanyoneshouldbeunhappyonsuch a beautifulmorning.   

A. important   B.impossible   C. possible   D.usual

9. Shehasn'tcomeyet.Herwatch__________havestopped.Iwillgoandwakeherup.   

A. should   B.could   C.can   D.must

10. ShesaidMr.Baker__________tobuyanewcarbecausehehisoldone.Itcosthim3,000dollars.   

A. has;hadlost   B.had;haslost   

C. had;hadlost   D.has;haslost

11. Howcanweeverdoanythingifwealways__________amongourselves?   

A. talk   B.discuss   C.quarrel   D.shout

12. Turnoffthemainroadhere__________youwillcometothelake.

A. so   B.and   C.but   D.or

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

13. __________heisthinkingaboutnowisnotherhealth,buthersafety.   

A. That   B.What   C.Whatever   D.Which

14. Thelittleboywantedto__________uphishandtoasktheteacheraquestion,butdarednot.   

A. hang   B.wake   C.lift   D.hold

15. __________wasexpected,heperformedthetaskwithsuccess.

A. Which   B.That   C.It   D.As

16. __________asawriter,Idon'tlikehimasaman.   

A. AsIadmirehimmuch   

B. How!admirehimmuch   

C. HownuchIadmirehim   

D. MuchasIadmirehim

17. She__________sometimetryingtofigureoutwhattheywouldbedoing.   

A. cost   B.takes   C.paid   D.spent

18. Hedidn'tgiveupsmokingalthoughheknewhe__________.

A. oughttodo   B.needn'tdo   C.oughtto   D.needn't

19. Thestoryofthefilmis__________andthemusicistotheear.

A. excited;pleased   B.exciting;pleasing   

C. excited;pleasing   D. exciting;pleased

20. Theydecidedto__________themeetinguntilafterChristmas

A. put,away   B.put,down   C.put,off   D.put,up

 

 

完形填空(20小题;每题1.5分,共30)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相对应空白处的选项。 

Many peoplebelievethatAmericanslovetheircarsalmostmorethananythingelse.Theyare21aboutcars.Notonlyisthecarthe22meansoftransportationintheStates,ithas23becomea"plaything".24thetimeyoungstersbecomefourteenyearsoldoreven25,theyarelikelytostart26ofhavingtheirowncars.

  IntheUSA,the27family,ifthefatherisnot28work,canaffordtobuyanewcareveryfiveyears.However,manyyoungpeople29afterschoolinordertosavemoneytobuyacar.Learningtodriveandgettingadriverlicensemaybeoneofthemostexciting30ofayoungperson'slife.Driver31isoneofthemostpopularcourses.Attheendofthecoursethestudentwill32adrivingtestforalicense.33many,thatpieceofpapermeansthattheyhavegrownup.

In theUnitedStates,manymenandwomen34tohavecars.Peopleusecarstogotowork.35drivecarstogoshopping,totakethechildrentoschoolorforotheractivities.   

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

21. A.crazy   B.careful   C.sure   D.wonderful   

22. A.quickness   B.closest   C.basic   D.scientific   

23. A.already   B.just   C.even   D.also   

24. A.From   B.By   C.At   D.Until   

25. A.later   B.earlier   C.less  D. more   

26. A.fond   B.imagining   C.wishing   D.dreaming   

27. A.most   B.standard   C.average   D.rich   

28. A.at   B.from   C.outof   D.for   

29. A.work   B.look   C.seek   D.graduate   

30.  A. times   B.skills   C.news   D.successes

31.  A. club   B.experience   C.training   D.test   

32. A.make   B.hold   C.pass   D.take   

33. A.For   B.So   C.Too   D.As   

34. A.used   B.need   C.ought   D.dear

35. A.Couples   B.Woman   C.Husbands   D.Housewives

 

阅读理解(15小题;每题2分,共30分。)

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出的一项。   

A 

  Thesun'sheatwarmstheairandmakesitmove.This movement iscalledwind.DifferentpartsoftheEarthreceivedifferentamountsofheat.Neartheequator(赤道),thesunisoverheadandheatstheEarthintensely(强烈).Nearerthepoles,thesun'sraysstriketheEarthatalowanglesotheheatisnotsointense.

  Alotoftheearth'sheatisreflectedbackintospaces,bytheatmosphere,clouds,dustintheairandbywater,snowandice.SosomepartsoftheEartharewarmandsomearecold.Warmairtendstoriseandcreatesareasofhighressure.Aswarmairrises,coldairflowsinandreplacesit.Thegreaterthepressuredifferenceis,thestrongerthewindblows.

 

36. Astrongwindisusuallycausedbyadifferencein__________.

A. heat   

B. pressure   

C. atmosphere   

D. air

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

37. SomepartsoftheEartharewarmandsomearecoldbecause__________.

A. alotoftheheatisreflected

B. therearecloudsanddustintheair

C. differentpartsoftheEarthreceiveandreflectdifferentamountsofheat

D. differentpartsoftheEarthhavedifferentsourcesofheat

 

38. Thebesttitleofthearticleis__________.   

A. TheSun'sHeat   

B. Pressure   

C. Atmosphere

D. WhyDoWindsBlow

 

B 

  Our eatinghabitsareveryimportantforgoodhealthandastrongbody.Therearetimeswhenmostofuswouldrathereatsweetsandice-creamthanmeatandrice.Sweetsandice-creamarenotbadifweeatthemattheendofameal.Ifweeatthembeforeameal,theymaytakeawayourappetite(食欲).   

It isimportantforustoeatourmealsatthesametimeeachday.Whenwefeelhungry,itisasignthatourbodyneedsfood. When wefeelangryorexcited,wemaynotwanttoeat.Along time ago,inEngland,somejudgesusedtodecidewhetheramanwastellingthetruthbygivinghimsomedrybread.Ifthemancouldnoteatthebread,itshowedthathewastellinglies.Althoughthisseemsverystrangeandratherfoolish,itisindeeda very goodwayoffindingoutthefact.Amanwhoisworryingaboutsomethinghasdifficultyineatinganythingdry.Becauseheisworrying,heloseshisappetiteanddoesnotwanttoeat.

 

39. Wemusthavegoodeatinghabitsbecause__________.   

A. wewanttoeatmore

B. wewanttoenjoyourmeals   

C. wewanttobehealthy   

D. wewanttogrowupquickly

 

40. Itisgoodtoeatsweetsandice-cream__________.   

A. whenwearehungry   

B. whenwewantto   

C. attheendofameal   

D. beforethemeal

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

41. We'dbetterhaveourmeals__________.   

A. atthesametimeeachday   

B. whenourworkisover   

C. whenthemealisstillhot

D. wheneveryoneofthefamilyishome   

 

42. Amanwhoisworrying__________.   

A. hasabetterappetite   

B. likestotelllies   

C. likestoeatice-cream

D. hasapoorappetite

 

C 

There oncewasavillagethathadamongitspeopleaverywiseoldman.Thevillagerstrustedthismantoprovidethemwithanswerstotheirquestions.

One day,afarmerfromthevillagewenttothewisemanandsaid,"MyoxhasdiedandIhavenoanimaltohelpmeploughmyfield!Isn'tthistheworstthingthatcouldhavepossiblyhappened?"Thewiseoldmanreplied,"Maybeso,maybenot."Themanthoughtthewisemanhadgonemad.

The verynextday,however,astrong,younghorsewasseenneartheman'sfarm.Themancaughtthehorse.Howhappythefarmerwas!Hewentbacktothewisemantoapologize."Youwereright,wiseman.Losingmyoxwasn'ttheworstthingthatcouldhavehappened.Ineverwouldhavecaughtmynewhorseif that hadnothappened.Thisisthebestthingthatcouldhavehappened."Thewisemanrepliedonceagain,"Maybeso,maybe not. "Thefarmerthoughtsurelythewisemanhadgonemadnow.

A fewdayslaterthefarmer'ssonwasthrownoffthehorsewhenridingit.Hebrokehislegandwouldnotbeabletohelpwiththecrop.Onceagain,thefarmerwenttothewiseman,"Youwererightagain.Catchingmyhorsewasnotagoodthing.Mysonisinjured.ThistimeI'msurethatthisistheworstthingthatcouldhavepossiblyhappened."But,justashehaddonebefore,thewisemanrepliedonceagain,"Maybeso,maybenot."Thefarmerstormedbacktothevillage.

The nextdaysoldiersarrivedtotakeeveryable-bodiedmantothewarthathadjustbrokenout.

  Thefarmer'ssonwastheonlyyoungmaninthevillagewhodidn'thavetogo.Hewouldlive,whiletheotherswouldsurelydie.

  Remember: maybeso,maybenot.

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

43. Whathappenedtothewisemanoneday?   

A. Hisoxhaddied.

B. Hehadnoanimaltohelpploughhisfield.   

C. Hehadgonemad.

D. Afarmercametosaytheworsethinghadhappened.   

 

44. Whathappenedtothefarmerthenextday?   

A. Astrong,younghorsewasseenonhisfarm.  

B. Hecaughtastrong,younghorsenearhisfarm.   

C. Thebestthinghappenedtohim.

D. Theworstthinghappenedtohim.

 

45. Whathappenedtothefarmer'ssonafewdayslater?   

A. Hewasthrownoffthehorsewhenridingit.

B. Hebrokehishandandwasnotbeabletogotowar.   

C. Hewenttothewisemantotellhimaboutit.   

D. Hestormedoutofthewiseman'shouse.   

 

46. Whatisthestorytryingtoteachus?

A. Wecan'talwaysknowwhatwillbegoodorbadforus.   

B. Wecan'tknowwhat'sgoingtohappen.   

C. Theworstthingmaybethebestthing.   

D. Thebestthingmaybetheworstthing.

 

 

D 

We canmakemistakesatanyage.Somemistakeswemakeare about money.Butmostmistakesareaboutpeople."DidJerryreallycarewhenIbrokeupwithHelen?WhenIgotthatgreatjob,didJimreallyfeelgoodaboutit,asafriend?Ordidheenvymyluck?"Whenwelookback,doubtslikethesecanmakeusfeelbad.Butwhenwelookback,it'stoolate.   

Why doweoftenmisunderstandothers??Sometimeswhatpeoplesayhidestheirrealmeaning.Andifwedon'treallylistenwemisstherealmeaningbehindthewords.Supposesomeonetellsyou,"You'realuckydog".That'sbeingfriendly.But"luckydog".?Thereisabitofenvyinthosewords.   

What hemaybesayingisthathedoesn'tthinkyoudeserveyourluck.

  "Justthinkofallthethingsyouhavetobethankfulfor"isanothersentencethatsaysonethingandmeans

another. Wrappedupinthisphraseisthethoughtthatyourproblemisn'timportant.It'stellingyoutothinkofallthehungrypeopleintheworldwhenyouhaven'tgotadateforSaturdaynight.

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

  Howcanyoutelltherealmeaningbehindsomeone'swords?Onewayistotakeagoodlookatthepersontalking.Dohis words fitthewayhelooks?Doeswhathesayagreewiththetoneofvoice??Hisposture(姿势)?Thelookinhiseyes?Stopandthink.Theminuteyouspendthinkingaboutthereal   meaningofwhatpeoplesaytoyoumaysaveanothermistake.

 

47. Mostmistakeswemakeareabout__________.   

A. friend   

B. job   

C. money   

D. people

 

48. Whydowemakemistakesaboutpeople?   

A. Weareenviousoftheirgoodluck.   

B. Weoftenfeelbadabouttheirwords.   

C. Wethinktoomuchaboutourownproblems.

D. Wefailtolistencarefullyandmisstherealmeaning.

 

49. Ifsomeonesays"You'realuckydog",he__________.   

A. ispossiblyshowinghisenvy   

B. thinksyouareanenemy   

C. wantstobecomeyourfriend   

D. feelsyouareunlucky

 

50. Whichofthefollowingdoesn'thelpshowtherealmeaningof aperson'swords?

A. Hisposture.   

B. Hisclothes.   

C. Histone.

D. Thelookinhiseyes.

 

II卷   

注意事项:

1.II卷共4页,用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上。   

2.答卷前将密封线内的项目填写清楚。 

 

补全对话(5;每句满分为3分,共15分。)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上这些句子必须符合英语表达习惯打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。  提示:假如你在北京,要去******,你不理解路,于是去问路。别人告诉你沿着这条街直行,第二个路口右转,不需要乘坐公共汽车。下面是问路的一段对话,请把五句话补全。

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

A : Excuseme,51?

B: Sure, 52, thentakethesecondturnontheright.   Walkonuntilyoucometothetrafficlights.Thenturnleft.Youcan'tmissit.   

A: 53?

B: No,youcanwalkthere.   

A: 54?

B: It'sonlyabout10minutes'walk.   

A: 55. 

B: Notatall.Bye-bye!   

A: Bye!

 

六。书面表达(满分30)

  假定你是一名中国学生,名叫李华,参加了学校组织的赴英国际交流活动。当前,你居住在英国朋友Sue的家里。请你用英语给你在上海外国语大学教书的父亲发一封电子邮件,内容如下:   

1.你对这次活动的感受。   

2.你居住在英国朋友家的情况。   

3.天气。  

4.昨天的活动。   

5.明天的安排。 

6.回国时到达上海机场的日期和时间。   

7.请父亲转达对母亲和奶奶的问候。   

注意:开头已给出,词数应为100左右。   

Dear dad,

HowluckyIamtotakepartinsuchagoodexchangeprogram!

 

参考答案   

一、语音知识

1. D  2. B  3. C  4. C  5. B

 

二、词汇与语法知识

6. C  7. A  8. B  9. D  10. C

11. C  12. B  13.B  14. D  15. D

16. D  17. D  18. C  19. B  20. C

 

三、完形填空

21. A  22. C  23. D  24. A  25. B

26. D  27. C  28. C  29. A  30. A   

31. C  32. D  33. A  34. B  35. D

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

四、阅读理解

36. B  37. C  38. D  39. C  40. C

41. A  42. D  43. D  44. B  45. A

46. A  47. D  48. D  49. A  50. B  

 

补全对话:   

51. Could(can)youtellmethewaytoTiananMen/wouldyoukindlytellmethewaytoTiananMen

52. goalongthisstreet/walkdownthisstreet

53. Should(Do)Ineedtotakeabus/NeedItakeabus

54. How far is it

55. Thankyou(verymuch)/Thanksalot/Manythanks

评分说明:

  本题应补入5处,每处3分,共15分。 

  补入的部分内容恰当、语句准确、通顺的给满分。与答案不同但意思、语言无错误的不扣分。大体准确的,给2分。句子结构或用词有毛病但尚能达意的,给1分。句子结构或用词有严重错误的,给0.5分或不给分。完全错误或只写个别单词的不给分。每句中的拼写错误每1-2处扣0.5分,不倒扣分。   

 

六。书面表达   

()评分原则: 

1.本题总分为30分,按5个档次给分。 

2.评分时,先根据文章的内容和语言初步确定其所属档次,然后以该档次的要求来衡量,确定或调整档次,最后给分。   

3.词数少于80和多于120的,从总分中减去2分。 

4.评分时,应注意的主要内容为:内容要点、应用词汇和语法结构的数量和准确性、上下文的连贯性及语言的得体性。 

5.拼写与标点符号是语言准确性的一个方面,评分时,应视其对交际的影响水准予以考虑。英、美拼写及词汇用法均可接受。   

6.如书写较差,以至影响交际,将分数降低一个档次。

 

 

()各档次的给分范围和要求:   

第五档(很好)(25-30)   

完全完成了试题规定的任务。

著作权归作者所有。商业转载请联系作者获得授权,非商业转载请注明出处。

覆盖所有内容要点。

应用了较多的语法结构和词汇。

语法结构或词汇方面有些许错误,但为尽力使用较复杂结构或较高级词汇所致;具备较强的语言使用水平。 

有效地使用了语句间的连接成分,使全文结构紧凑。   

完全达到了预期的写作目的。

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

第四档()(19-24)   

完全完成了试题规定的任务。

虽漏掉了12个次重点,但覆盖所有主要内容。

应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。

语法结构或词汇方面应用基本准确,些许错误主要是因尝试较复杂语法结构或词汇所致。

应用简单的语句间连接成分,使全文结构紧凑。   

达到了预期的写作目的。   

 

第三档(适当)(13-18)   基本完成了试题规定的任务 

虽漏掉一些内容,但覆盖所有主要内容。  

应用的语法结构和词汇能满足任务的要求。

有一些语法结构或词汇方面的错误,但不影响理解。   

应用简单的语句间连接成分,使全文内容连贯。   

整体来说,基本达到了预期的写作目的。   

 

第二档(较差)(7-12)

著作权归作者所有。商业转载请联系作者获得授权,非商业转载请注明出处。

未恰当完成试题规定的任务。

漏掉或未描述清楚一些主要内容,写了一些无关内容。   

语法结构单调、词汇项目有限。

有一些语法结构或词汇方面的错误,影响了对写作内容的理解。   

较少使用语句间的连接成分,内容缺少连贯性。   

信息未能清楚地传达给读者。

  

第一档()(1-6)   

未完成试题规定的任务。

明显遗漏主要内容,写了一些无关内容,原因可能是未理解试题要求。

语法结构单调、词汇项目有限。

较多语法结构或词汇方面的错误,影响对写作内容的理解。   

缺乏语句间的连接成分,内容不连贯。   

信息未能传达给读者。   

 

0分 

未能传达给读者任何信息:内容太少,无法评判;写的内容均与所要求内容无关或所写内容无法看清。 

  

()说明: 

1.内容要点可用不同方式表达。   

2.对紧扣主题的适当发挥不予扣分。 

  (成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

()Onepossibleversion:   

Dear Dad,

  HowluckyIamtotakepartinsuchagoodexchangeprogram! Here Ihavelearntwhatcannotbelearntinclass.

Sue's familyareverykind.TheytreatmesowellandIfeelquiteat home.Theweatherhereisveryniceandcomfortable.

  YesterdayIhadfunwithmyforeignfriends.TomorrowwearegoingtovisitCambridgeUniversity.Wewillreturn Shanghai onthe20thofDecember.TheplanewillarriveattheShanghaiAirportat1030a.m.

  Pleasesay"Hi"toMumandGrandmaforme.   

I missyou.   

Love,   

Li Hua


湖北成人高考聚焦29838818
历年湖北成考录取分数信息
2020湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态
s

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838818 电话:13545203589 QQ群:617563432