国家工信部网站备案 网站实名制:湖北成考网始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布!
成人高考 距离2018年成人高考还有
成人自考 距离2018年4月14日自考还有
网络教育 距离2018年秋报还有
开放教育(原电大) 距离2018年春秋报名还有
您当前的位置:湖北成考网> 外语>2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(八)

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(八)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考第一门户】

历年湖北省成人高考录取分数线 2018年湖北成人高考报考指南 2018湖北成人高考报名时间
2018年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(八)

 温馨提示:
下载整套试卷可直接点击附件!

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(八).docx 

Ⅰ. Phonetics (10 points)
  Directions:(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)
  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  1.A. switch B. hatch C. character D. match
  2.A. each B. peach C. break D. deal
  3.A. question B. notion C. exception D. vocation
  4.A. food B. cool C. school D. flood
  5.A. town B. how C. down D. snow
  6.A. hear B. fear C. dear D. wear
  7.A. receive B. friend C. field D. piece
  8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact
  9.A. where B. what C. whose D. white
  10.A. club B. tomb C. comb D. climb

  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)
  Directions:
  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  11. I asked my teacher _______.
  A. what courses should I take
  B. should I take what courses
  C. I should take what courses
  D. what courses I should take
  12. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.
  A. just has got married
  B. has just married
  C. was just married
  D. has just got married
  13. Rarely _______ so difficult a problem.
  A. she could have faced with
  B. could have she faced with
  C. she could have been faced with
  D. could she have been faced with
  14. ______ a dog on the road, the car stopped.
  A. Having seen
  B. On seeing
  C. The driver seeing
  D. Seeing
  15. Every officer and every soldier _______ obey the rules.
  A. had to
  B. have to
  C. has to
  D. must have to

 Ⅱ. Vocabulary and Structure
  16. His report on the space exploration was really ________.
  A. exciting
  B. excited
  C. excitement
  D. excitedly
  17. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.
  A. were heated
  B. must be heated
  C. is heated
  D. be heated
  18. Please telephone me half an hour _______.
  A. in charge
  B. in advance
  C. in time
  D. in front
  19. It _______ to me that he was jealous.
  A. happened
  B. took
  C. occurred
  D. felt
  20. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.
  A. that we use
  B. as we use
  C. as we use them
  D. that we use them
  21. Please ______ me at the station on time.
  A. meeting
  B. to meet
  C. meet
  D. met
  22. _______ “hello”, he reached out his hand.
  A. Said
  B. Saying
  C. To say
  D. Say
  23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.
  A. attracted
  B. tempted
  C. persuaded
  D. tended
  24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.
  A. not until…that
  B. after…when
  C. until…then
  D. before…that
  25. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.
  A. right away
  B. all at once
  C. all of a sudden
  D. all right
  26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.
  A. are
  B. is
  C. are being
  D. is being
  27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.
  A. refer
  B. suggest
  C. recommend
  D. propose
  28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.
  A. reported
  B. reports
  C. has been reported
  D. has reported
  29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.
  A. as
  B. so as to
  C. so that
  D. so as
  30. There aren’t many pandas ________ in the world today.
  A. alive
  B. living
  C. lively
  D. lived

  Ⅱ. Vocabulary and Structure(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)
  31. It was in 1930 _______ he became a university student.
  A. when
  B. tha
  C. which
  D. and
  32. Your chair needs _______.
  A. to repair
  B. repairing
  C. to repairing
  D. being repair
  33. The job made her dependent _______ her husband.
  A. on
  B. from
  C. of
  D. to
  34. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.
  A. pleasure
  B. entertainment
  C. company
  D. defence
  35. This is the second time she ______ improvement on that equipment.
  A. had made
  B. made
  C. is making
  D. has made
  36. _______determines a good meal varies from country to country.
  A. What
  B. That
  C. It
  D. Which
  37. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.
  A. us going
  B. we are going
  C. to go
  D. our going
  38. I hate to see papers _______ in pencil.
  A. writing
  B. to write
  C. written
  D. write
  39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.
  A. run away with
  B. run down
  C. run off
  D. run out of
  40. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.
  A. catch
  B. accept
  C. take
  D. listen
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
  41. In his time he enjoyed a reputation _______.
  A. as great as Mozart, if not greater than
  B. as great as, if not greater than, Mozart
  C. as great, if not greater, as Mozart
  D. greater, if not as great as Mozart
  42. I am very _______ to you for your help.
  A. grateful
  B. agreeable
  C. pleased
  D. thanks
  43. Why not _______ me earlier?
  A. to tell
  B. tell
  C. telling
  D. told
  44. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.
  A. similar
  B. equal
  C. compared
  D. corresponding
  45. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.
  A. it
  B. this
  C. there
  D. which
  46. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.
  A. more better
  B. as well as
  C. much better than
  D. more better than
  47. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.
  A. happened to
  B. led up
  C. resulted in
  D. set up
  48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.
  A. to eat…trying
  B. to eat…to trying
  C. eating…to try
  D. eating…to trying
  49. You _______ go now. It’s very late.
  A. had rather
  B. prefer to
  C. had better
  D. would rather
  50. I had hardly sat down _______ he stepped in.
  A. when
  B. that
  C. until
  D. after
  Ⅲ. Cloze (20 points)
  Directions:(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)
  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blankening the corresponding letter on the Answer Sheet.
  Robert Edwards was blinded in a traffic accident. He was also a little deaf _51_ old age. Last week, he was taking a walk near his home when a thunderstorm came. He hid _52_ the storm under a big tree and was struck by lightning. He was knocked _53_ the ground and woke up some 20 minutes _54_, lying face down in water in water below a tree. He went into the house and lay down in bed. A short time later, he awoke; his legs felt _55_ and he was trembling, but, when he opened his eyes, he could see the clock across the room fading in and out in front of him. When his wife entered, he _56_ her for the first time in nine years. Doctors _57_ that he had regained his sight and hearing obviously from the flash of lightning, but they were unable to explain that. The only _58_ explanation offered by one doctor was that, _59_ Edwards lost his sight as a result of trauma in a terrible accident, perhaps the only way it could be restored was by _60_ trauma. 51.A. because B. because of C. as D. since

  52.A. from B. away C. against D. contrary
  53.A. at B. in C. to D. on
  54.A. late B. soon C. later D. after
  55.A. dying B. dead C. die D. being died
  56.A. saw B. watched C. noticed D. examined
  57.A. say B. thought over C. made sure D. agreed to
  58.A. possibly B. possible C. probably D. mainly
  59.A. although B. because of C. even though D. since
  60.A. others B. other C. another D. one other

 Ⅳ. Reading Comprehension (60 points)
  Directions:
  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.
  Passage One
  At the University of Kansas art museum, scientists tested the effect of different colored walls on two groups of visitors to an exhibit of paintings. For the first group the room was painted white; for the second, dark brown. Movement of each group was followed by an electrical equipment under the carpet. The experiment showed that those who entered the dark brown walked more quickly, covered more area, and spent less time in the room than people in the white one. Dark brown made people more active, but the activity ended sooner. Not only the choice of colors but also the general appearance of a room affects those inside. Another experiment presented people with photographs of faces whose energy was to be commented. Three groups of people were used; each was shown the same photos, but each group was in an ordinary room—a nice office. The third was in a tastefully designed living room with carpeting. Results showed that the people in the beautiful room tend to give higher marks to the faces than those in the ugly room did. Other studies that students do better on tests taken in comfortable room than in ordinary-looking or ugly rooms.
  61. At least how many tests were carried out by the scientists referred to in this passage?
  A. Three
  B. Two
  C. Only one
  D. No one knows
  62. What is referred to as the “general appearance” in this passage is ________.
  A. how many broad windows a room has, through which sunlight might come in
  B. the size of a room
  C. whether there are beautiful walls in a room
  D. what the room looks like
  63. According to the passage, we may conclude that the whiter a room is ________.
  A. the longer people like to stay in it
  B. the sooner people in it will leave
  C. the more active people in it will become
  D. the more excited people
  64. This passage provides us with _______.
  A. a piece of scientific information
  B. a normal lesson
  C. an interesting test
  D. a piece of news
  65. Which of the following is the best expression of the main idea of this passage?
  People in beautiful rooms tend to give higher marks to photos of faces than people in ugly rooms
  The color and general appearance of a room have a deeper effect on the behavior of the people in it
  The University of Kansas has studied the effects of the color of room on people’s behavior
  Beautifully furnished, light-coloured rooms make people more comfortable than ugly, dark rooms
  Ⅳ. Reading Comprehension
  Passage Two(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)
  Some people hate everything that is modern. They cannot imagine how anyone can really like modern music; they find it hard to accept the new fashions in clothing; they think that all modern painting is ugly; and they seldom have a good word for the new buildings that are being built everywhere in the world. Such people look for perfection in everything, and they take their standards of perfection from the past. They are usually impatient with anyone who is brave enough to experiment with new or to express himself or the age in materials original ways. It is, of course, true that many artists do not succeed in their work and instead produce works that can only be considered as failures. If the work of art is a painting, the artist’s failure concerns himself alone, but if it is a building, his failure concerns others too, because it may damage the beauty of the whole place. This does sometimes happen, but it is completely untrue to say, as some people do, that modern architecture is nothing. We can’t judge every modern building by the standards of the ancient time, even though we admire the ancient buildings. Technologically, the modern buildings are more advanced. The modern architect knows he should learn from the ancient works, but with his greater resources of knowledge and materials, he will never be content to imitate the past. He is too proud to do that.
  66. Technologically, the modern buildings are more advanced. The sentence means _____.
  A. the ancient architects had no technology
  B. the modern architects use more advanced technology
  C. the modern buildings are advanced because they are completely different from the ancient buildings
  D. the modern buildings are more beautiful
  67. Some people hate everything that is modern because _______.
  A. they are aged
  B. they find it hard to accept modern things
  C. they take their standards of perfection from the Greek
  D. they look at things by the standards of the past
  68. The writer thinks the failure of a building _______.
  A. means nothing
  B. concerns others
  C. concerns only the artist
  D. concerns all the people in the world
  69. The writer of the passage thinks that ________.
  A. it is true to say artists fail in their work
  B. it is untrue to say artists fail in their work
  C. it is true to say some artists fail in their work
  D. it is true to say only painters fail in their work
  70. The writer thinks that _________.
  A. we can’t judge buildings by the ancient standards
  B. we can’t judge all the buildings by the ancient standards
  C. we can’t judge all the modern buildings by the ancient standards
  D. we can’t judge modern buildings
 Ⅳ. Reading Comprehension
  Passage Three
  In ancient times wealth was measured and exchanged in things that could be touched: food, tools, and precious metals and stones. Then the barter system was replaced by coins, which still had real value since they were pieces of rare metal. Coins were followed by fiat money, paper notes that have value only because everyone agrees to accept them.
  Today electronic monetary systems are gradually being introduced that will transform money into even less tangible forms, reducing it to a series of “bits and bytes”, or units of computerized information, going between machines at the speed of light. Already, electronic fund transfer allows money to be instantly sent and received by different banks, companies, and countries through computers and telecommunications devices.
  71. Which of the following statements about computerized monetary systems is NOT supported by the passage?
  A. They promote international trade.
  B. They allow very rapid money transfers.
  C. They are still limited to small transactions (交易).
  D. They are dependent on good telecommunications systems.
  72. Which of the following would be the most appropriate title for the passage?
  A. International Banking Policies
  B. The History of Monetary Exchange
  C. The Development of Paper Currencies
  D. Current Problems in the Economy
  73. The author mentions food, tools and precious metals and stones together because they are all ________.
  A. useful items
  B. articles of value
  C. difficult things to obtain
  D. material objects
  74. According to the passage, which of the following was the earliest kind of exchange of wealth?
  A. Bartered foods
  B. Fiat money
  C. Coin currency
  D. Intangible forms
  75. According to the passage, coins once had real value as currency because they ______.
  A. represented a great improvement over barter
  B. permitted easy transportation of wealth
  C. were made of precious metals
  D. could become collector’s items
   Ⅳ. Reading Comprehension
  Passage Four(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)
  The water we drink and use is running short in the world. We all have to learn how to stop wasting our limited water. One of the steps we should take is to find ways of reusing it. Experiments have already been done in this field. Today in most large cities, fresh water is used only once, then it runs into waste system. But it is possible to pipe the used water to a purifying factory. There it can be filtered and treated with chemicals so that it can be used again, just as it were fresh from a spring.
  But even if every large city purified and reused its water, we still would not have enough. Then we could turn to the oceans. All we’d have to do to make use of the seawater on earth is to get rid of the salt. This process is called desalinization, and it is already in use in many parts of the world.
  76. The best title for the passage is “_______”.
  A. How to Reuse Water
  B. Two Solutions to the Problem of Water Shortage
  C. Stop Wasting Our Limited Water
  D. How to Make Use of Seawater
  77. The way to stop wasting our limited water is to ________.
  A. do experiments with water
  B. purify the used water and reuse it
  C. use fresh water once again
  D. make use of seawater
  78. There wouldn’t be enough water for us if we didn’t _________.
  A. turn to the oceans for more water
  B. reuse used water and make use of seawater
  C. desalt seawater
  D. take steps to reuse all water on earth
  79. The following tells us how to reuse the used water. Which is the right order of the passage?
  A. to have the used water filtered
  B. to put chemicals in it
  C. to pipe it to the users
  D. to pipe the used water to be purified to a factory
  80. The would “it” in the last sentence refers to _______.
  A. seawater
  B. purified water
  C. the process of getting rid of the salt in seawater
  D. the process of collecting salt from the sea oceans

  Ⅴ. Writing (20 points)
  Directions:
  For this part, you are allowed 20 minutes to write a short composition of about 80 words on the title: Where to Live-in the City or in the Country? Base your composition on the outline given below.
  1.一些人喜欢住在城市,因为城市生活有许多便利。
  2.但有些人喜欢住在农村。
  3.我认为,……

  参考答案: 
  Ⅰ. Phonetics
  1.C 2.C 3.A 4.D 5.D 6.D 7.B 8.B 9.C 10.A
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
  11.D 12.D 13.D 14.C 15.C
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
  16.A 17.D 18.B 19.C 20.B
  21.C 22.B 23.B 24.A 25.A
  26.A 27.C 28.C 29.C 30.A
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
  31.B 32.B 33.A 34.C 35.D
  36.A 37.D 38.C 39.D 40.A
  Ⅱ. Vocabulary and Structure
  41.B 42.A 43.B 44.B 45.C
  46.C 47.C 48.A 49.C 50.A 
  Ⅲ. Cloze
  51.B 52.A 53.D 54.C 55.B 56.A 57.C 58.B 59.D 60.C
  Ⅳ. Reading Comprehension
  61.A 62.D 63.A 64.A 65.B
  Ⅳ. Reading Comprehension
  66.B 67.D 68.B 69.C 70.C
  Ⅳ. Reading Comprehension
  71.C 72.B 73.D 74.A 75.C 
  Ⅳ. Reading Comprehension
  76.B 77.B 78.B 79.A 80.C
  Ⅴ. Writing
  Where to live —in the City or in the Country
  Some people like living in the city because city life has many advantages. They think there are more job opportunities in cities, life there is more colorful and meaningful than that in the country, and there are more modern conveniences in cities for people to enjoy.
  But some other people prefer to live in the countryside. They say life in the countryside is closer to nature and better for their health, life there is quieter and that country people are more honest than city people.
  I would like to live in a city when I am young to earn enough money and I live in the countryside when I am old for having a quite life.


湖北成人高考聚焦29838818
历年湖北成考录取分数信息
2018湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838818 电话:027-88221138 QQ群:617563432