国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2018年成人高考还有
成人自考 距离2018年10月20日自考还有
网络教育 距离2018年秋报还有
开放教育(原电大) 距离2018年春秋报名还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(九)

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(九)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考第一门户】

历年湖北省成人高考录取分数线 2018年湖北成人高考报考指南 2018湖北成人高考报名时间
2018年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

  2018湖北成人高考高起点英语辅导及答案(九)

温馨提示:
下载整套试卷可直接点击附件!

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(九).docx

选作题I(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)

Part IDialogue Communication ( 15 % )

Directions: In this section, you will read 15 short incomplete dialogues between two speakers, each followed by 4 choices marked A ,B , C and D. Choose the answer that best suits the situation to complete the dialogue by marking the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

1. Speaker A: Firstly, allow me to introduce myself. My name is John Brown, manager of the company.

Speaker B        

A. You must be mistaken. I don' t know you at all.

B. Hello, Brown! I haven' t seen you for ages.

C. How do you do, Mr. Brown? Very happy to see you.

D. Hi, John! Welcome to China.

2. W: How long can I keep the book?

M        

A. Yes. You can keep it.

B. No. I' m afraid you should return it now.

C. Three weeks. But you can renew it if you need it for a longer time.

D. You can take it at any time you want.

3. Speaker A: Take a seat, Mr. Brown. Could you tell me which position you think most appeals to

you?

Speaker B        

A. Well, I' m easy-going and have many personal interests.

B. I' m strong-willed and determined.

C. I prefer to take the post of sales manager if you think I' m qualified.

D. I don' t quite care whatever is offered to me.

4. W: I was thinking of staying in tonight to surf the Internet, do you want to join me?

M:        

A. Staying in tonight to surf the Internet? It' s a good idea. Enjoy yourself.

B. Join you with the Internet? What about the Internet?

C. What I want to do is nothing else but take a walk.

D. Not really. I work on the computer all day long. I need a break from computer' s screen.

5. Speaker A: I wonder if Ann will come. It' s 8:30 now and she was supposed to come at 8: 00.

Speaker B        

A. She assured me she would start at 7: 30. Maybe she had been held up by the traffic.

B. You shouldn' t be wondering. I believe she won' t come.

C. Don' t worry. Let' s wait here until she comes.

D. Yes. I do agree with you.

6. M:What are you doing?

W:Trying to get this wine stain(污渍) out of the carpet.

M:Hang on. There' s some soda here. It should take the stain right out.

W :Really? Hey,        

A. it is really functioning.

B. it is really working.

C. it is really playing.

D. it is really influencing.

7. Endy : Hi, Tom. How is everything?

Tom.        

A. I don' t care at all.

B. No good, thanks.

C. Not bad. How are you?

D. Thank you for asking.

8. Grandpa: Robbie, we' ll go fishing soon, and we' ll take your Dad with us.

Grandson: I'm ready, Grandpa.        

A. You name the day.

B. Enjoy yourselves.

C. You can' t miss it.

D. Take your time.

9. Teacher: Where is Mike this morning?

Student: He' s got a cold.

Teacher:        

A. Just tell him to take it easy.

B. He is absent.

C. What' s the matter with him

D. What? Where is he?

10. W: How was the job interview? I think you make a good journalist(记者).

M:        

 A. Well. My application was a journalist.

 B. Well. I gave it up as I was a journalist.

 C. Well. The interview is OK. But I want to be a journalist.

 D. Well. The people interviewed were not very cooperative.

11. Speaker A: Have you ever done any work in this field?

 Speaker B :        

 A. It doesn' t mean I can' t do it well without experience.

 B. No. But we did some practice in class.

 C. Maybe I can try it now.

 D. This is just the chance for me to practice.

12. W : This book is great. I can' t put it down.

 M:        

 A. What? I can' t imagine your being excited by a book.

 B. Sorry. Books cannot attract you so much.

 C. I doubt you are involved in something else.

 D. Perhaps this book is something mysterious.

13. Waiter:        

 Customer: Yes, I' ll have a cheeseburger, with French fries(薯条).

 A. What do you want to eat?

 B. Have you decided what to have yet?

 C. Excuse me, are you ready to order now?

 D. Excuse me, but who' s like to order?

14. W: How did you do with your essay for Professor Black Scott?

 M.        

 A. Everything is OK. But I failed to finish it.

 B. Professor Smith Scott didn' t work successfully enough to let me believe in him.

 C. Nonsense. It' s not your business.

 D. Not too bad, it took me almost 10 hours.

15. Mary: Tom, would you like to go to a party this Sunday?

 Tom         What kind of party ?

 Mary: It' s a birthday party.

A. Sounds good

B. Looks nice

C. Seems all right

D. Feels excellent

Part I Reading Comprehension (30%)

Directions : There are 3 passages in this part. Each passage is followed by some questions or unfinished statements. For each of them there are four choices marked A ,B , C and D. You should decideon the best choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Passage 1

Questions 1 to 5 are based on the following passage:

Some psychologists(心理学家) maintain that mental acts such as thinking are not performed

in the brain alone, but that one' s muscles also participate. (76) It may be said that we think with

our muscles in somewhat the same way that we listen to music with our bodies.

You surely are not surprised to be told that you usually listen to music not only with your ears

but with your whole body. Few people can listen to music without moving their body or, more specifically, some part of their body. Often when one listens to a symphonic concert on the radio, he is attracted to direct the orchestra (乐队) even though he knows there is a good conductor on the job.

Strange as this behavior may be, there is a very good reason for it. One cannot derive all possible enjoyment from music unless he participates, so to speak, in its performance. The listener "feels" himself into the music with more or less noticeable motions of his body.

( 77 ) The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking in the same

way, but this participation is less obvious because it is less noticeable.

1. Some psychologists think that thinking is        

A. not a mental process

B. more of a physical process than a mental action

C. a process that involves our entire bodies

D. a process that involves the muscles as well as the brain

2. The process of thinking and that of listening to music are similar in that        

A. both are mental acts

B. muscles participate in both processes

C. both processes are performed by the entire body

D. we derive equal enjoyment from them

3. Few people are able to listen to familiar music without        

A. moving some part of their body

B. stopping what they are doing to listen

C. directing the orchestra playing it

D. wishing that they could conduct music properly

4. The listener's way of "feeling" the music is        

A. the unnoticed motion of his muscles

B. "participating" in the performance

C. bending an ear to the music

D. being the conductor of the orchestra

5. According to the passage, muscle participation in the process of thinking is        

A. deliberate

B. Apparent

C. indistinct

D. impressive

Passage 2(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)

Questions 6 to 10 are based on the following passage:

It is difficult to imagine what life would be like without memory. (78) The meanings of. thousands of everyday perceptions , the bases for the decisions we make, and the roots of our habits and

skills are to be found in our past experiences, which are brought into the present by memory.

Memory can be defined as the capacity to keep information available for later use. It includes

not only "remembering" things like arithmetic or historical facts, but also involving any change in

the way an animal typically behaves. (79)Memory is involved when a rat gives up eating grain be-

cause he has sniffed something suspicious in the grain pile. Memory is also involved when a six-

year-old child learns to swing a baseball bat.

Memory exists not only in humans and animals but also in some physical objects and machines. Computers, for example, contain devices for storing data for later use. It is interesting to

compare the memory-storage capacity of a computer with that of a human being. The instant-access memory of a large computer may hold up to 100,000 " words" --ready for instant use. An average U.S. teenager probably recognizes the meaning of about 100,000 words of English. However, this is but a fraction of the total amount of information which the teenager has stored. Consider, for example, the number of faces and places that the teenager can recognize on sight.

The use of words is the basis of the advanced problem-solving intelligence of human beings.

A large part of a person' s memory is in terms of words and combinations of words.

6. According to the passage, memory is considered to be        

A. the basis for decision making and problem solving

B. an ability to store experiences for future use

C. an intelligence typically possessed by human beings

D. the data mainly consisting of words and combinations of words

7. The comparison made between the memory capacity of a large computer and that of a human being shows that        

A. the computer' s memory has a little bigger capacity than a teenager' s

B. the computer' s memory capacity is much smaller that an adult human being' s

C. the computer' s memory capacity is much smaller even than a teenager' s

D. both A and B

8. The whole passage implies that         

A. only human beings have problem-solving intelligence

B. a person' s memory is different from a computer' s in every respect

C. animals are able to solve only very simple problems

D. animals solve problems by instincts rather than intelligence

9. The phrase "in terms of" in the last sentence can best be replaced by        

A. "in connection with"

B. "expressed by"

C. "consisting"

D. "by means of"

10. The topic of the passage is:        

 A. What would life be like without memory ?

 B. Memory is of vital importance to life.

 C. How is a person' s memory different from an animal' s or a computer' s?

 D. What is contained in memory ?

Passage 3

Questions 11 to 15 are based on the following passage:

Today anyone will accept money in exchange for goods and services. People use money to

buy food, furniture, books, bicycles and hundreds of others they need or want. When they work,

they usually get paid in money.

Most of the money today is made of metal or paper. But people used to use all kinds of things

as money. One of the first kinds of money was shells.

Shells were not the only things used as money. In China, cloth and knives were used. In the

Philippine Islands, rice was used as money. In some parts of Africa, cattle were one of the earliest

kinds of money. Other animals were used as money, too.

The first metal coins were made in China. They were round and had a square hole in the center. People strung them together and carried them from place to place.

Different countries have used different metals and designs for their money. The first coins in

England were made of tin. Sweden and Russia used copper to make their money. Later, other

countries began to make coins of gold and silver.

But even gold and silver were inconvenient if you had to buy something expensive. Again the

Chinese thought of a way to improve money. They began to use paper money. (80) The first paper

money looked more like a note from one person to another than paper money used today.

Money has had an interesting history from the days of shell money until today.

11. Which of the following can be cited as an example of the use of money in exchange for services?

 A. To sell a bicycle for $20.

 B. To get some money for old books at a garage sale.

 C. To buy things you need or want.

 D. To get paid for your work.

12. Where were shells used as money in history?

A. In the Philippines.

B. In China.

C. In Africa.

D. We don' t know.

13. Why, according to the passage, did ancient Chinese coins have a square hole in the center?

 A. Because it would be easier to put them together and carry them around.

 B. Because it would be lighter for people to carry them from place to place.

 C. Because people wanted to make it look nicer.

 D. Because people wanted to save the expensive metal they were made from.

14. Why does the author say that even gold and silver were inconvenient if you had to buy some-

 thing expensive?

 A. Because they are easy to steal.

 B. Because they are difficult for people to obtain.

 C. Because they are not easy to carry around.

 D. Because they themselves are expensive, too.

15. Which do you choose as the best title for this passage?

 A. Money and Its Uses

 B. Different Things Used as Money

 C. Different Countries, Different Money

 D. The History of Money

Part II Vocabulary and Structure (30 % )

Directions: In this part there are 30 incomplete sentences. For each sentence there are four choices marked A,B, C and D. Choose the ONE answer that best completes the sentence. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

16. Darkness doesn' t trouble cats, for they can see        

 A. in dark

B. in the dark

 C. in a darkness

D. in darkness

17. The earthquake happened in        

A. late 1960s

B. the late of 1960s

C. late of 1960s

D. late of the 1960s

18. If you want to become a doctor, you ought to study        

A. medicine

B. the medicine

C. literature

D. the literature

19. I' ve got        today.

A. the bad toothache

B. a bad toothache

C. bad toothaches

D. the bad toothaches

20. "What' s in your hand?"

 "It is a        bill. "

A. two-thousand dollar

B. two thousand dollars

C. two-thousand-dollar

D. two-thousand-dollars

21. By the time the war        , most of the people had already left.

A. broke out

B. broke up

C. intervened

D. happen

22. My father was asked to        the New York office.

A, take part in

B. take place

C. take over

D. take in

23.        work has been done to improve people' s living standard.

A. Many

B. A great many

C. A large number of

D. A great deal of

24. Lincoln thought it was wrong to keep Negroes        slaves.

A. in

B. as

C. for

D. at

25. The search was        when the fog got thicker.

A. called off

B. called on

C. called in

D. called for

26. After being tested in many ways, this newly-designed machine will        in the near future.

A. take place

B. put into use

C. come into use

D. take action

27. If you associate with such people, I' m afraid you        serious trouble.

A. are heading for

B. are making

C. are avoiding

D. are creating

28. From then on, a sound system of Party Committee meetings was        in all leading bodies.

A. constructed

B. instituted

C. confirmed

D. given up

29. The train will        from Platform 2 at 3:45 on Tuesday morning.

A. depart

B. arrive

C. stop

D. derail

30. A judge must be        when weighing evidence.

A. interested

B. disinterested

C. separated

D. disconnected

31. At present time, people have a trend to live in the        

A. suburb

B. suburbs

C. garb

D. outskirts

32. This kind of work is        me.

A. unfamiliar with

B. unfamiliar by

C. unfamiliar to

D. not unfamiliar of

33. You must         the facts and should not run away from the truth.

A. look

B. Sight

C. front

D. face

34. It' s no use ringing me up at the office this week because I' m        

A. by my leave

B. at leave

C. in holidays

D. on holiday

35. There is no mason why you should tell them        that you are going.

A. for advance

B. in advance

C. on advance

D. of advancing

36. She        and fell from the top of the stairs to the bottom.

 A. slipped

B. sloped

C. split

D. spilt

37. He has arrived late        

A. as usual

B. as usually

C. like usual

D. like usually

38. Have you any other reasons        the ones you just mentioned above?

 A. in addition to B. beside

 C. off D. at addition with

39. I didn' t know what to do but then an idea suddenly        me.

A. happened to

B. entered

C. occurred to

D. took place

40. The dog frightened the little girl        crying.

 A. into

B. to

C. with

D. for

41. Have you ever had        in your country?

 A. a women' s boxer

B. a woman' s boxer

 C. a women boxer

D. a woman boxer

42. May I have        that is on the top shelf?

 A. a bread

B. some bread

 C. loaf of bread

D. the loaf of bread

43. In some countries        are getting richer and richer.

 A. rich B. the richC. riches. D. the riches

44. Play is usually more enjoyable than        

 A. a job

B. Job

C. a work

D. work

45. The mini-skirt is        

 A. in fashions

B. in a fashion

 C. in fashion

D. in the fashion

Part Identification ( 10 % )

Directions: Each of the following sentences has four underlined pans marked A, B, C and D. Identify the one that is not correct. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

46.(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)
1.png

 47

2.png 

48

3.png 

49

4.png 

50

5.png 

51

6.png 

52

7.png 

53

8.png 

54

9.png 

55

10.png 

Part IV Cloze(10)

Directions: There are 20 blanks in the following passage, and for each blank there are 4 choices

marked A, B, C and D at the end of the passage. You should choose ONE answer that best fits into the passage. Then mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.

Even a child knows that nodding head means "Yes". But some people would probably56when they first came to India. When they talked to57Indian, he would often shake his head. They58think that the India did not like59they said, but on the contrary, he was expressing60

The Indians61a habit of shaking their62slightly when they talk to63 It doesn' t mean "No", but "64". If a person doesn' t65, it might cause misunderstandings.

At one time, a foreign diplomat (外交官)66told his driver who was an Indian67him to his office. The driver68his head. The young diplomat repeated his69and the river shook his70again. At last, the71shouted angrily, "Drive me72my office at once!"73driver also in a quite loud74, "Yes, sir. "smiling and75his head at the same time.

56. A. puzzled

B. be puzzled

C. puzzle

D. be puzzling

57. A. a

B. an

C. one

D. another

58. A. might

B. may

C. can

D. must

59. A. that

B. which

C. how

D. what

60. A. agree

B. Disagree

C. agreement

D. disagreement

61. A. having

B. had

C. has

D. have

62. A. head

B. heads

C. hand

D. hands

63. A. anybody

B. somebody

C. nobody

D. everybody

64. A. Yes

B. No

C. Not

D. Before

65. A. know

B. speak

C. say

D. talk

66. A. to India

B. on India

C. at India

D. in India

67. A. send

B. sending

C. to send

D. sent

68. A. nodded

B. shakes

C. shaking

D. shook

69. A. answer

B. request

C. question

D. difficulty

70. A. hand

B. head

C. hands

D. driver

71. A. diplomat

B. officer

C. Indian

D. difficulty

72. A. at

B. in

C. to

D. into

73. A. A

B. An

C. The

D. One

74. A. sound

B. noise

C. sounds

D. voice

75. A. shaking

B. nodding

C. shook

D./

Part V Translation (20 % )(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ29838818)

Section A

Directions: In this part there are 5 sentences which you should translate into Chinese. These sentences are all taken from the 3 passages you have just read in the part of Reading Comprehension. You can refer back to the passages so to identify their meanings in the context.

76. It may be said that we think with our muscles in somewhat the same way that we listen to music with our bodies. (Passage 1 )

77. The muscles of the body actually participate in the mental process of thinking in the same way, but this participation is less obvious because it is less noticeable. (Passage 1 )

78. The meanings of thousands of everyday perceptions, the bases for the decisions we make, and the roots of our habits and skills are to be found in our past experiences, which are brought into the present by memory. (Passage 2 )

79. Memory is involved when a rat gives up eating grain because he has sniffed something suspicious in the grain pile. (Passage 2 )

80. The first paper money looked more like a note from one person to another than paper money used today. ( Passage 3 )

Section B

Directions: In this part there are 5 sentences in Chinese. You should translate them into English. Be sure to write clearly.

81.对我来说,越早越好。

82.人的学习能力似乎是无限的。

83.约翰宣称在他找到一份满意工作之前绝不结婚。

84.一辆卡车驶进了积雪覆盖的操场。

85.为已逝去的时光悲伤是没用的。

选作题Ⅱ:

Part V Writing ( 15% )

Directions: For this part, you are allowed 30 minutes to write a composition on the topic "The Important of Self-confidence". You should write at least 120 words, and base your composition on the outline given in Chinese below:

1.凡事均应有信心;

2.自信心的重要性;

3.有了正确的态度,建立信心是可能的。

参考答案及解析

选作题I

Part I Dialogue Communication

1C    2C    3C    4D    5A    6B    7C 8A    9A    10A

11B    12A   13C    14D   15A

Part I  Reading Comprehension

Passage l

1D事实细节题。第一段第一句提到一些心理学家认为精神活动如思考不仅是大脑的活动,而且肌肉也参与其中,所以选D

2B  实细节题。第一段最后一句提到我们用肌肉思考与用身体听音乐在某种程度上是一样的,所以选B

3A事实细节题。第二段中提到很少有人听音乐时不扭动自己的身体,所以选A

4B推理判断题。第三段第二句提到如果一个人不参与到音乐中,也就是音乐演奏中,那他就无法从音乐中获得所有的乐趣。

5C事实细节题。文章最后一句提到肌肉以同样的方式参与了思考的过程,但并不是十分明显,因为它不是很容易被注意到。distinct“明显的,显著的,前缀in表示否定。indistinct “不明显的,不显著的

Passage 2

6B事实细节题。根据文章第二段的第一句,记忆力就是储存信息以供将来使用的能力。所以选BACD都是记忆力特点的一个方面,不能单独解释记忆力。

7C推理判断题。根据文章的第三段,一台计算机存储的词汇能达到100000个;而一个十几岁的少年的词汇量也能达到100000个。然而,根据文章,100000个单词只是一个十几岁的少年全部记忆存储的一小部分。所以,计算机的记忆储备量要比一个十几岁的少年的记忆存储量小得多。因为比较是在计算机和青少年之间进行的,与成年人无关,所以不能选B

8C推理判断题。从文章第二段小老鼠的例子可判断,动物也有记忆,也有一定解决问题的智力,所以C是对的。根据文章最后一段第一句提到的高级智力advanced intelligence”可知动物也有智力,只是相比人类智力低而已,所以A说只有人类才有解决问题的智力是不准确的;D说动物解决问题靠本能而不靠智力也是不对的。而根据文章的第三段,计算机在存储词汇方面和一个十几岁的少年是一样的,所以B说计算机存储和人脑记忆在各方面都不一样是错误的。

9B推理判断题。in terms of“根据;按照;用来说。如果不知道该短语的意思,也可通过主语一个人的大部分记忆词或词组之间的关系来判断。本句的意思是一个人的大部分记忆都是靠词和词组表达出来的。

10B归纳概括题。文章的主题要根据内容来确定。第一段讲的是记忆的重要作用;第二段解释记忆是什么及其表现;第三段讲人类将记忆功能运用到机器如计算机当中,并将人的记忆与计算机记忆进行比较;第四段说大部分记忆都是通过词汇表现的。四个选项当中只有B更贴近文章的主题,其他三个选项都只是文章涉及的一个方面,都不具有概括性。

Passage 3

11D常识经验题。只有D(工作换取钱)才是钱与服务的交换,其余三项全是钱与商品的交换。

12D事实细节题。由于文章没有提到贝壳最初是在哪里被用做货币的,所以选D

13A事实细节题。见文章第四段的二、三两句,中国古代的铜钱有孔,主要是因为人们为了携带方便要将之串起来。所以选A

14C推理判断题。由于金银很重,如果要花很多钱买某件东西的话,携带起来会很不方便。

15D归纳概括题。本文章的写作脉络很清晰:先由今天的钱(纸币或硬币)说起,引出世界上最早的钱(每个国家都有不同的物来充当货币),接着谈到最早的硬币,之后随着钱的改进,出现了纸币。最后作者总结钱的发展是一段有趣的历史。可见文章的主要内容是讲钱的发展历史,所以选D

Part  Vocabulary and Structure

16B本题考查固定搭配。in the dark“在黑暗中旬意为:黑暗不会使猫烦恼的,因为它们在黑暗中能看见。

17B本题考查固定搭配。in the l960s“20世纪60年代,如in the l890s“19世纪90年代,年份后面加s,表示几世纪几年代;late“晚期in the late of表示的晚期。句意为:地震发生在20世纪60年代的晚期。

18A本题考查习惯用法。study+课程,表示课程,这时的课程无需加冠词。如study Chinesestudy English等。意为:如果你想成为一名医生,就应该学医学。

19B本题考查动词短语。gethave a toothache“牙疼,如9ethave a coldheadache“感冒/头疼。句意为:我今天牙疼得厉害。

20C本题考查定语名词的用法。two-thousand-dollar“两千美元的,是形容词用来修饰bill。数词+名词做定语时,这个名词一般保留单数形式,如“four—leg table”。句意为:你手里是什么?是一张两千美元的钞票。

21A本题考查动词短语。break out“(不愉快的事情)突然发生,爆发break up“打碎,拆散;结束intervene“(between)介入,插入;(in)干涉,干预happen“(偶然)发生; (to)碰巧。句意为:战争爆发的时候,大多数人已经离开了。

22C本题考查动词短语。take part in“参加take place“发生take over"“接管take in “吸收;理解。句意为:我爸爸被要求接管纽约办公厅。

23D本题考查修饰词的用法。manya great manya large number of都是修饰可数名词复数形式的;a great deal of修饰不可数名词。work是不可数名词,所以选D。句意为:为提高人们的生活水平已经做了很多工作了。

24D本题考查动词搭配。keep in“保持;隐瞒keep at“坚持,持续;没有keep askeep for的用法。句意为:林肯认为让黑人一直做奴隶是不对的。

25A本题考查动词短语。call off“取消;叫走call on“号召,呼吁;邀请;访”;call in “召集,召来;来访call for“要求;提倡;为叫喊。句意为:雾变得越来越大导致调查取消了。

26C本题考查动词短语。take place“发生;举行put into use“使用,利用come into use“开始被使用”;take action“采取行动”。句意为:经过几次测试,这款新型机器将在不久的将来被投入使用。

27A本题考查动词搭配。head for trouble“自找麻烦”;make trouble“制造麻烦”;avoid“避免”;creat“创造”。句意为:如果你和这种人联合,恐怕你是在自找麻烦。

28B本题考查动词用法。construct“建造(建筑物);创立(学说等)”;institute“创立,设立 (机构,团体等)”;confirm“证实,证明”;give up“放弃”。句意为:从那时起,一个由主要团体组成的健全的党委会成立了。

29A本题考查动词用法。depart“离开”后接from意为“从…离开”,后接for意为“出发去…”;arrive“到达”,后接atinstop的用法是stop to d0doing sth.;derail“使出轨”。句意为:火车将在星期二的早上345从第二站台离开。

30B本题考查动词辨析。interested“感兴趣的”;disinterested“无私的;公正的”;separated “分居的;不在一起生活的”;disconnected“无联络的;支离破裂的”。句意为:法官在权衡证据时一定要公正无私。

31B本题考查名词辨析。suburb(城市周围的)近郊住宅区;郊区”,通常用复数suburbs,侧重指与市区相接或相邻的居住区;garb“服装,装束”;outskirts“市郊;郊区”,通常指市区以外的地方。句意为:现在,人们都倾向于住在郊区。

32C本题考查短语搭配。sbbe familiar with sth./sthbe familiar to sb.“对…熟悉”,其反义词是unfamiliar“不熟悉”。句意为:我对这种工作不熟悉。

33D本题考查习惯用法。face the facts“面对事实”。句意为:你必须面对事实,而不应该逃避。

34D本题考查介词短语。on holiday“在度假”。句意为:这周打我办公室电话是没用的,因为我出去度假了。

35B本题考查介词短语。in advance“预先,提前”。句意为:没有理由你要提前告诉他们你将离开。

36A本题考查动词辨析。slip“滑动,滑倒,失足”;slop“溢出,溅溢”;split“劈开,分裂”;spilt“溢出,涌流”,是spill的过去分词形式。句意为:她滑倒了,从楼梯顶摔到了下面。

37A本题考查介词短语。as usual“像往常一样”。句意为:他像往常一样来得晚。

38A本题考查介词用法。in addition to“除…之外()”;beside“在旁边”;0ff“从…离开”;没有at addition with这个短语。句意为:除了你上面提到的理由外,你还有其他的理由吗?

39C本题考查动词辨析。happen to“发生(碰巧,正巧,偶然)”;enter“进入,参加,登录,开始”;0ccur to“在…心里出现;想起”;take place“发生”。句意为:我不知道该做什么,但过了一会儿脑中突然出现了一个想法。

40A本题考查动词搭配。frighten sbinto doing sth.“吓唬某人做某事”。句意为:这条狗把小女孩吓哭了。

41D本题考查名词用法。这里是woman(n)做定语修饰boxer。句意为:你们国家曾经有女拳击手吗?

42D本题考查数量词用法。a loaf of“一片”。that is on the top shelf修饰bread,所以用the loaf of。句意为:我能吃放在架子上的面包吗?

43B本题考查形容词用法。the+形容词(原形),表示一类人。句意为:在许多国家,富人变得越来越富。

44D本题考查名词用法。work做“工作,作业”讲时,是不可数名词;做“著作,作品”讲时,是可数名词。句意为:玩耍通常比工作快乐得多。

45C本题考查介词短语。in fashion“流行”。句意为:迷你裙很流行。

Part Ⅲ  Identitication

46A搭配错误,应改为in which。相当于in this respect

47B倒装结构错误,应改为had he。否定词never前置后面接倒装结构。

48C修饰错误,应改成a。在没有比较的情况下,用最高级是不合适的,经过改动,a most beautiful表示非常漂亮。

49A重复错误,应改为what happensno matter what=whatever

50B短语用法错误,应把of去掉。be proud of是固定搭配。有两种句型:be proud of+名词/代词,be proud+that从句。

51B动词形式错误,应改为seenhad+动词的过去分词,是动词的过去完成时形式。

52D重复错误,应把because去掉。前面why已经是表示原因了。The reason whyis是固定句型,表示“做…的原因是”。

53C连词用法错误,应改为butbut表示转折,而and是表示并列。

54D形容词用法错误,应改为honesthonest是形容词修饰worker(n)honestly是副词不能用来修饰名词。

55C时态错误,应改为calledcall的动作和discuss是发生在同一个时间段,而不是在此之前,因此不能用过去完成时。

Part Ⅳ  Cloze

56B puzzled(adj)“迷惑的,迷茫的”,主语应是人,would后跟动词原形,因此需接bepuzzling(adj)“使人迷惑的、引起迷茫的”,主语应是物。因此选be puzzled

57B表示不确定,用冠词aanIndia是以元音音素开头的,因此选an

58A整篇文章用的过去式,因此A正确。D“必须”放到原文,语气太肯定;BC均不符题意。

59D what相当于something that,可以引导主语从句、宾语从句、表语从句等。该句相当于…the things that they said

60C on the contrary表示对比,从前一句推出,此句应表达一种肯定的语气。因此可以先排除BDexpress“表达,表述”,后面应跟名词做宾语,因此选agreement

61D该段是在讲述常识,应用一般现在时,同时主语是复数,因此选have

62B their“他们的”,后面应跟复数名词,因此选heads

63B anybody“任何人”,用于否定和疑问句;somebody“某人”,表示不确指,一般用肯定句;no-body“没有一个人”;everybody“每一个人”。综合上下文,B正确,表示“和某人谈话”。

64A but表示转折。从前句“No”推出后句应填“Yes”。

65A根据上下文,该句意为:如果某人对此习俗不了解的话,就可能产生误解。speak常跟语言(EnglishChinese)等搭配使用;say后面跟具体的讲话内容;talk指“谈话”。

66A diplomat to+地方名,表示“被派到该地方的外交官”。

67C tell sbto do sth.表示“告诉某人做某事”,to后面需用动词原形。

68D该段时态为一般过去式,下文The young diplomat repeated…说明外交官和司机之间产生了误会。由此推出shook是正确的。

69B request“请求,要求”;answer“答案”;question“问题”;difficulty“难题,困难”。

70B shake ones head意为“摇头”。

71A根据上下文推出此处应填diplomat

72C drive sbto somewhere意为开车送某人到某处

73C表示确指概念时,名词前需用定冠词the修饰。

74D in a loudlow voice意为大声地/小声地说话

75A司机回答的是“Yessir”。那么根据文章所介绍的印度习俗,他应该是摇头的动作,因此只有A正确。

Part V Translation

Section A

76.可以说我们用肌肉思考与用身体听音乐在某种程度上是一样的。

77.肌肉以同样的方式参与了思考的过程,但并不是十分明显,因为它不是很容易被注意到。

78.许多日常感知力的意义,我们做出决定的依据及我们习惯和技能的根源都可以在我们过去的经历中找到。而所有的这些都是由记忆产生的。

79.当一只老鼠在粮食堆里嗅到可疑的味道时,它就会放弃吃,此时就是记忆在发挥作用。

80.第一张人与人之间交流所使用的纸币和今天的相比,看起来更像一张便条。

Section B

81. As far as I am concerned, the sooner, the better.

82. It seems that man' s learning capacity is unlimited.

83. John claimed that he wouldn' t man~y until he found a good job.

84. A truck pulled into the snow-covered playground.

85. It' s no use grieving over past time.

选作题Ⅱ:

Part V  Writing

                                  The Importance of Self-confidence

Self-confidence is very important to our life. As a wise man once said, "If you have no confi-

dence in yourself, you are twice defeated in the race of life. With confidence, you have won even

before you have started. "

If you are full of self-confidence, your creativeness, your enthusiasm will all be aroused, and  you will overcome difficulties. As a result, your dreams will come true. On the contrary, if you  have no confidence in yourself, there is little possibility that you would ever achieve anything. Failure will be following you. But self-confidence comes only when you know yourself. You should know both your weaknesses and strengths. Only after this can you be well in doing great things.

Try something you' ve never done before. Just taking on a challenge, whether you succeed or

not, can increase your confidence. In a word, self-confidence is greatly important to our success.

 


湖北成人高考聚焦29838819
历年湖北成考录取分数信息
2018湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838819 电话:027-88221138 QQ群:617563432