国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2018年成人高考还有
成人自考 距离2018年10月20日自考还有
网络教育 距离2018年秋报还有
开放教育(原电大) 距离2018年春秋报名还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(七)

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(七)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考第一门户】

历年湖北省成人高考录取分数线 2018年湖北成人高考报考指南 2018湖北成人高考报名时间
2018年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(七)

温馨提示:
下载整套试卷可直接点击附件!

2018年湖北成人高考高起点英语辅导及答案(七).doc 

  一、语音知识(5小题;每题1.5分,共7.5分。) 

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括弧里。(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ:29838818)

  ( )1.A. across B. away C. agree D. able

  ( )2.A. training B. brain C. remain D. said

  ( )3.A. cow B. throw C. low D. own

  ( )4.A. pleasure B. sure C. Russia D. procession

  ( )5.A. till B. wide C. polite D. decide

  二、词汇与语法知识(25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  ( )6. The flowers in our school _______ the beauty of our campus.

  A. add B. add to C. add up to D. add up

  ( )7. The boy wanted to ride his bicycle in the streetbut his mother told him _______.

  A. not to B. not to do C. not do it D. do not to

  ( )8. She thought I was talking about her daughter______in factI was talking about my daughter.

  A. whom B. where C. which D. while

  ( )9. You dont need to describe her. I _______ her several times.

  A. had met B. have met C. met D. meet

  ( )10. Can you believe that in _______ a rich country _______ there should be many poor people?

  A. such; such B. such; so C. so; so D. so; such

  ( )11. Paul doesnt have to be made ________. He always works hard.

  A. learn B. to learn C. learned D. learning

  ( )12.There were already five people in the car but they managed to take me as well.It _______ a comfortable journey.

  A. cant be B. shouldnt be C. mustnt have been D. couldnt have been

  ( )13. If by any chance someone comes to see meask them to leave a _______.

  A. message B. letter C. sentence D. notice

  ( )14. _______Mother will wait for him to have dinner together.

  A. However late is he B. However he is late

  C. However is he late D. However late he is

  ( )15. Alicewhy didnt you come yesterday?

  I but I had an unexpected visitor.

  A. had B. would C. was going to D. did

  ( )16.Who is Jerry Cooper?

  — _______? I saw you shaking hands with him at the meeting.

  A. Dont you meet him yet B. Hadnt you met him yet

  C. Didnt you meet him yet D. Havent you met him yet

  ( )17. We agreed ________ here but so far she hasnt turned up yet.

  A. having met B. meeting C. to meet D. to have met

  ( )18. What did you think of her speech?

  She _______for one hour but didnt _______ much.

  A. spoke; speak B. spoke; say C. said; speak D. said; say

  ( )19. After living in Paris for fifty years he returned to the small town _______ he grew

  up as a child.

  A. which B. where C. that D. when

  ( )20. As she _______ the newspaperGranny ________ asleep.

  A. read; was falling B. was reading; fell

  C. was reading; was falling D. read; fell

  ( )21. How beautifully she sings! I have never heard ________.

  A. the better voice B. a good voice

  C. the best voice D. a better voice

  ( )22. Wait till you are more ________. Its better to be sure than sorry.

  A. inspired B. satisfied C. calm D. certain

  ( )23.HiTracyyou look tired.

  —I am tired. I _______ the living room all day.

  A. painted B. had painted C. have been painting D. have painted

  ( )24.How was your recent visit to Qingdao?

  —It was great. We visited some friendsand spent the _______ days at the seaside.

  A. few last sunny B. last few sunny

  C. last sunny few D. few sunny last

  ( )25. I first met Lisa three years ago. She ________ at a radio shop at the time.

  A. has worked B. was working C. had been working D. had worked

  ( )26.When can I come for the photos? I need them tomorrow afternoon.

  —They _______ be ready by 1200.

  A. can B. should C. might D. need

  ( )27. Yesterday Alice ________ a wallet on her way to school.

  A. picked up B. picked out C. throw away D. kick away

  ( )28. While standing therethe nice girl found the strangers eyes _______ her.

  A. fixed up B. looked at C. stared at D. glared at

  ( )29. _______ well go camping tomorrow depends on the weather.

  A. If B. Whether C. That D. Where

  ( )30. The girl cried out: “I ________ go out today.

  A. had better not to B. had rather not

  C. would rather not to D. would rather not

  三、完形填空(20小题;每题1.5分,共30分。)(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ:29838818)

  通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  If we were asked exactly what we were doing a year agowe should probably have to say that we could not remember. But if we had kept a book and written in it an account of _31_ each daywe should be able to give an answer _32_ the question.

  It is the same in the history. _33_ have been forgotten because we do not have any written account of them. Sometimes men _34_ a record of the important happenings in _35_ country_36_ often it was destroyed by fire or in a war. Sometimes there was never any written record at all because the people _37_ did not know how to write. For examplewe know _38_ the people who lived in China 4000 years agobecause they could write and _39_ written records for these who live _40_ them. But we know _41_ nothing about the people who lived even 200 years ago in Central Africabecause they _42_.

  Sometimesof courseeven if the people cannot writethey may know something of the past. They have learned about it from _43_ peopleand often songs and dances and stories have been made about the most important happeningsand these have been sung and acted and told _44_ many generations (後代)Most people are proud to tell _45_ their fathers did in the past. This we may call remembered history”。 _46_ has now been written down. It is not so exact _47_ so valuable to us _48_ written history isbecause words are much more easily _49_ when used again and again in speech than copied in writing. But _50_ no written recordssuch spoken stories are often very helpful.

  ( )31.A. what to do B. what we did C. how to do D. how we did

  ( )32.A. for B. in C. on D. to

  ( )33.A. all things B. Many things C. More D. Much

  ( )34.A. did keep B. should keep C. would keep D. were keeping

  ( )35.A. our B. your C. their D. his

  ( )36.A. still B. but C. even D. or

  ( )37.A. when and where B. of when and where

  C. that time and place D. of that time and place

  ( )38.A. a good deal about B. a lot of about C. many D. much

  ( )39.A. left B. gave C. leave D. send

  ( )40.A. before B. after C. later D. for

  ( )41.A. almost B. most C. at most D. mostly

  ( )42.A. have not learned to write B. have learned to write

  C. had learned how to write D. had not learned to write

  ( )43.A. older B. the oldest C. outside D. most

  ( )44.A. by B. about C. for D. within

  ( )45.A. how B. which C. that D. what

  ( )46.A. Some of it B. Some of them C. All of it D. Many of them

  ( )47.A. and B. or C. yet D. even

  ( )48.A. as B. that C. such D. so

  ( )49.A. moved B. forgotten C. recited D. changed

  ( )50.A. where B. there

  C. where there are D. where they are

  四、阅读理解(15小题;每题2分,共30分。)(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ:29838818)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括弧里。

  A

  First there was learning. This has always been an important part of human life. By imitating their parentschildren learned to huntto make toolsand to take care of themselves and others.

  Next came education. This was possible only after people developed language. Then adults could explain how to do things. They could talk about traditionsbeliefsand ceremonies of the group. Stilleducation was oral. Children could learn only what their teachers could remember.

  Finallyschools were created. They came into being because writing was invented. The first system for writing appeared about 3500 B.C. in Sumeriaa land that is now Iraq. The Sumerians also invented a system for calculating with numbers. About 500 years laterthe Egyptians discovered writing and calculationtoo. And shortly after thatboth the Sumerians and the Egyptians started schools. Being able to read and write they allowed people to learn anything that could be recorded. But the early systems were complicated. Children couldnt learn them just by watching. Thats why schools became a necessity.

  Those first students learned readingwritingand calculation. Having these skills gave people great power over those who did not have them. Some 5000 years laterthis is still true.

  ( )51. The main idea of this article is that schools ________.

  A. had great power B. became necessary for learning

  C. taught children to hunt D. developed language

  ( )52. You can decide from the article that schools have ________.

  A. made education difficult B. held back learning

  C. imitated parents D. advanced human skills

  ( )53. What happened before Egyptians discovered calculation?

  A. Egyptians discovered writing. B. Egyptians started schools.

  C. Sumerians invented writing. D. Sumerians started schools.

  ( )54. Education became possible only with the development of _______.

  A. learning B. language C. calculation D. clocks

  B

  Once a landlord wanted to plant garlic in his fields. He found a group of boys and asked them to do the work for him. At lunch time he did not invite the boys to have lunch with his family. The boys had to sit by the door and have lunch on the ground. The landlord was afraid that other people would see the bad food for the boys. So with a smile on his face he said to them: “Boysgo and eat in the house. This is for your food. If you eat here by the doorthe dogs will bite you.The boys were surprised. But they said nothing and went to eat in the house. The landlord was quite pleased.

  Supper time came and the boys went into the house again. When they walked past the landlords roomthey looked in through the window. What do you think they saw there? They saw a big table with white bread and all kinds of good food on it. The landlord and his family were sitting around the table and eating their dinner. But the food for the boys was bad. The boys were very angry. They wanted to teach the landlord a lesson. So they decided to plant his garlic upside down. And that was what they did the next day.

  A few days later the garlic was coming out everywhere but not in the landlords fields. The landlord was very surprised and asked the boys why this was so. The garlic is afraid that the dogs will bite it,” the boys answered.

  ( )55. The landlord asked the boys to come because ________.

  A. he wanted them to plant garlic for him

  B. he wanted to invite them to have lunch with his family

  C. he wanted to tell them to sit by the door

  D. he wanted them to plant vegetables for him

  ( )56. The landlord asked the boys to eat in the house because _______.

  A. he was afraid the dog would eat their food

  B. he was afraid the dog would bite them

  C. he thought other people would see the bad food for the boys

  D. he was afraid the boys would play with the dog

  ( )57. The next day the boys planted the landlords garlic upside down because _______.

  A. they did not know how to plant it

  B. they wanted to teach the landlord a lesson

  C. they were afraid the dogs would bite it

  D. they made a mistake

  ( )58. A few days later the landlords garlic did not come out because ________.

  A. the garlic was afraid the dogs would bite it

  B. the boys had planted it upside down

  C. the boys had not planted it at all

  D. the boys had not watered it

  C

  The International Olympic Committee (IOC) said on February 9 it would award its highest honour to Arthur Ashethe tennis star and human rights fighter who died on February 6 of AIDS. He was 49.

  The awardcalled the Olympic Orderis awarded to sportsmen and others for service to the Olympics and its principled.

  Ashe never participated in the Olympicsbut IOC president Juan Antonio Samaranch said: “I think he was really a thorough Olympian.

  Ashe is the first black man to win Wimbledon and the only black to win the Australian US open titles.

  Last April 8he announced he had AIDSwhich he got from a blood transfusion during a heart operation in 1983.

  Ashe often worked for racial equality in and out of sports. He said the happiest moment of his life was not winning Wimbledonbut when Nelson MandelaSouth Africas antiapartheid (反種族隔離的) leaderwas freed from jail in 1990.

  A quote from Ashe: “I have good days and bad days. My ratio of good days to bad days is about six to one.

  ( )59. The underlined word awardin the first paragraph means ________”。

  A. send a telegraph B. give a prize

  C. congratulate somebody D. be in memory of somebody

  ( )60. Arthur Ashe ________.

  A. won Olympic gold medals in tennis

  B. took part in several Olympic Games

  C. was a famous sportsman in the Olympic Games which was held in South Africa

  D. had not been in any Olympic games

  ( )61. ________ made Ashe happier than anything else.

  A. Nelson Mandelas freedom

  B. Winning the Australian US open titles

  C. Juan Antonio Samaranchs congratulation

  D. His good days in his life

  ( )62. Which is correct?

  A. There were as many good days in his life as bad days.

  B. His good days were equal to his bad days.

  C. He had more good days in all his life than bad days.

  D. He had six good days in all his life.

  D

  For some time pastit has been widely accepted that babiesand other creatureslearn to do things because certain acts lead to rewards”, there is no reason to doubt that this is true. But it used also to be widely believed that effective rewardsat least in the early timehad to be directly connected to such basic physiological drivesas thirst or hunger. In other wordsa baby would learn if he needed food or drink or some sort of physical comfortnot otherwise.

  It is now clear that this is not so. Babies will learn to behave in ways that produce results in the world with no reward except success in sight.

  Papousek began his studies by using milk in the normal way to rewardthe babies and so teach them to carry out some movementssuch as turning the head to one side or the other. Then he noticed that a baby who had had enough to drink would refuse the milk but would still go on makingthe learned response with clear signs of pleasure. So he began to study the childrens responses in situations where no milk was provided. He quickly found that children as young as four months would learn to turn their heads to right or left if the movement turned onsome lightsand indeed that they were able to learn some more turns to bring about this resultfor exampletwo left or two rightor even to make as many as three turns to one side.

  Papouseks light experiment was placed directly in front of the babies and he made the interesting observation that sometimes they would not turn back to watch the light closely although they would smile and speakwhen the light was on. Papousek concluded that it was not the sight of the lights which pleased them. It was the success they were achieving in solving the problemin mastering the skilland then there is a basic human nature to make sense of the world and bring it under control.

  ( )63. According to the writerbabies learn to do things which _______.

  A. will satisfy their surprise B. will meet their physical needs

  C. are directly connected to pleasure D. will bring them a feeling of success

  ( )64. Papousek noticed in his studies that a baby _________.

  A. would make learned responses when it saw the milk

  B. would continue the simple movements without being given milk

  C. would turn its head to right or left when it had enough to drink

  D. would carry out learned movements when it had enough to drink

  ( )65. The babies would smile and speakat the lights because ________.

  A. they succeeded in turning onthe lights

  B. the sight of lights was interesting

  C. they need not turn back to watch the lights

  D. the lights were directly connected to some basic drives

  五、补全对话(5;每句满分为3分,共15分。)(成人高考更多完整资料免费提供 微信/QQ:29838818)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容下在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:JoeHenry谈起报上的一篇文章,Henry问什么报,什么文章。他没用读完这篇文章,但标识下午要读,然后告别。

  Joe Hihave you read todays newspaper?

  Henry_________66___________?

  Joe The Peoples Daily.

  Henry________67__________. But I only looked through it while having lunch.

  Joe Did you notice an interesting article?

  Henry___________68___________?

  Joe About air pollution.

  Henry________69__________. On which page?

  Joe On page 5. At the bottom.

  HenryGood. Ill read it this afternoon.

  Joe Dont forget to tell me what you think after reading it.

  HenrySure. __________70__________.

  Joe See you.

  六、书面表达(30)

  写一篇记述在海滨度周末的日记,内容包括以下几点:初夏,风和日丽;有很多游人和小船,我门捡贝壳(shell);日光浴(sun bathe)玩得很愉快。

  注意:(1)行文要流暢;

  (2)要符合日记的格式;

  (3)词数为100左右。

  參考答案

  一、语音知识

  1.D 2.D 3.A 4.A 5.A

  二、词汇与语法知识

  6.A 7.A 8.D 9.B 10.B 11.B 12.D

  13.A 14.D 15.C 16.D 17.C 18.B 19.B

  20.B 21.D 22.D 23.C 24.B 25.B 26.B

  27.A 28.C 29.B 30.D

  三、完形填空

  31.B 32.D 33.B 34.A 35.C 36.B 37.D

  38.A 39.C 40.B 41.A 42.D 43.A 44.C

  45.D 46.A 47.B 48.A 49.D 50.C

  四、阅读理解

  51.B 52.D 53.C 54.B 55.A 56.C 57.B

  58.B 59.B 60.D 61.A 62.C 63.D 64.B

  65.A

  五、补全对话

  76.Which one (do you mean)

  77.YesI did

  78.What article / What is it about

  79.SorryI didnt

  80.See you later

  六、书面表达

  June 182002Saturday Fine

  Yesterday some of my classmates and I spent our weekend at the seaside.

  It was sunny and a little hotbut the water was too cool to swim in. The sea was blue and calm. It shone merrily under the bright sun. There were boats floating here and there. People in them laughed and sang happily.

  We took off our shoes and went into the cool water. We walked along the beach in the water. Some girls looked for shells on the shore. Then we lay down and bathed in the sun or played games until it was time to go home.

  We all enjoyed a pleasant time at the seaside.

 


湖北成人高考聚焦29838819
历年湖北成考录取分数信息
2018湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838819 电话:027-88221138 QQ群:617563432