国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2018年成人高考还有
成人自考 距离2018年10月20日自考还有
网络教育 距离2018年秋报还有
开放教育(原电大) 距离2018年春秋报名还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(九)

2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(九)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考第一门户】

历年湖北省成人高考录取分数线 2018年湖北成人高考报考指南 2018湖北成人高考报名时间
2018年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(九

温馨提示:

下载整套试卷可直接点击附件!

2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(九).doc

一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分。) (成人高考更多完整资料免费提供加 微信/QQ:29838818)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  ( )1.A.straight B.prefer C.enough D.fall

  ( )2.A.low B.though C.knowledge D.sold

  ( )3.A.calm B.hall C.talk D.ball

  ( )4.A.already B.each C.league D.weak

  ( )5.A.produce B.true C.computer D.news

  二、词汇与语法知识(共25小题;每题1.5分,共37.5分。)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  ( )6.Are you sure you don‘t have _______ advice to give me?I really need _______.

  A.any;any

  B.some;any

  C.any;some

  D.any;some

  ( )7.When we saw his face, we knew _______ was bad.

  A.the news

  B.some news

  C.a news

  D.news

  ( )8.The number of students in our school ________.

  A.increased

  B.is increased

  C.has increased

  D.are increased

  ( )9.________ your step,or you might fall into the water.

  A.See

  B.Watch

  C.Miss

  D.Look at

  ( )10.The meeting _______.

  A.is to put off

  B.is going to put off

  C.is to be put off

  D.will put off

  ( )11.Since the road is wet this morning,last night _______.

  A.it must be raining

  B.it must rain

  C.it must have rained

  D.it must have been rained

  ( )12.Nothing could stop _______.

  A.him come

  B.that the came

  C.him from coming

  D.him to come

  ( )13.The noise of desks _______ could be heard out in the street.

  A.opened and closed

  B.to be opened and closed

  C.being opened and closed

  D.having been opened and closed

  ( )14.The medicine will ______ you good.

  A.do

  B.save

  C.give

  D.help

  ( )15.A few years later,I found my hometown completely _______.

  A.changed

  B.changing

  C.to be changed

  D.to change

  ( )16.This novel is worthy of_______.(成人高考更多完整资料免费提供加 微信/QQ:29838818)

 

  A.reading

  B.read

  C.having read

  D.being read

  ( )17.It is very kind ______ see me.

  A.from you to

  B.as

  C.as if

  D.like that

  ( )18.It looks _______ it‘s going to rain.

  A.that

  B.as

  C.as if

  D.like that

  ( )19.The stone was so heavy that it was difficult for the old man to ______ it.

  A.lift

  B.reach

  C.rise

  D.touch

  ( )20.They lives ______ the other side of the road.

  A.in

  B.on

  C.for

  D.by

  ( )21.She can speak Japanese better than ________else.

  A.the one

  B.no one

  C.anyone

  D.another

  ( )22.This lesson is _______ than the last one.

  A.more easier

  B.more easy

  C.very easier

  D.much easier

  ( )23.Today‘s weather isn’t as cold as it was yesterday, ________?

  A.wasn‘t

  B.is it

  C.was it

  D.isn‘t it

  ( )24.This book is for students ______ native language is not English.

  A.of whom

  B.that

  C.which

  D.whose

  ( )25.You may not go out _______ your work is done.

  A.before

  B.until

  C.where

  D.as

  ( )26.Look what Father_______ me when he came from work.

  A.brought

  B.took

  C.carried

  D.fetched

  ( )27.Nobody knew _______ there.

  A.how long time I had been

  B.how long had I been

  C.how long time had I been

  D.how long I had been

  ( )28.The harder he studies,_______.

  A.he‘ll make great progress

  B.the greater progress he‘ll make

  C.he‘ll make greater progress

  D.the greater he‘ll make progress

  ( )29.________,I would have gone to see him.

  A.Have I had time

  B.Had I time

  C.Had I had time

  D.would I have had

  ( )30. He didn‘t go to France,the doctor suggested that he _______there.

  A.won‘t go

  B.not go

  C.not to go

  D.didn‘t go

  三、完形填空(共20小题;每题1.5分,共30分。)通读下面的短文,掌握其大意。从每小题的四个选项中选出可填入相应空白处的最佳选择,并把它前面的大写字母填入左边括号里。

  I hand been sitting by myself in my usual compartment for at least ten minutes,waiting __31__. The trains from Littlebury never seemed to start __32__ and I often thought that I could have __33__ in bed a little longer or had __34__ cup of tea before __35__. Suddenly I heard someone shouting __36__ the platform outside. A young girl was running towards the train. The man __37__ put out his hand to stop her but she ran past him and opened the door of my compartment. Then the whistle blew and the train started.

  “I nearly missed it,__38__?”the girl said.“How long does it take to __39_ London?”“It depends on the __40__.” I said. “Some days it‘s __41__ others.”

  “I‘ll have to have my watch mended,__42__ late again tomorrow,”she said. “It’s my first day __43__ with a new firm today and they told me that the man __44__ is very strict. I __45__ him yet so I don‘t know __46__ but he sounds a bit frightening.”

  She talked about her new job __47__ the way to London and before long,I realized that she was going to work for my firm. My __48__ secretary had just left so I must be her new boss. __49__ only fair to tell her.

  “Oh,dear,”she said. “__50__ mistake!I wish I had known.”

  “Never mind,”I said. “At least you‘ll know when your train’s late that mine will be,too.”

  ( )31.A. the train to start

  B.for the train start

  C.the train‘s start

  D.for the train to start

  ( )32.A. on their hour

  B. on time

  C. at their hour

  D. at time

  ( )33.A. lain

  B. laid

  C. lied

  D. lay

  ( )34.A. other

  B. some other

  C. another

  D. one other

  ( )35.A. I had left the home

  B. leave from home

  C. leaving home

  D. to leave home

  ( )36.A. at

  B. by

  C. in

  D. on

  ( )37.A. at place

  B. on duty

  C. for control

  D. in post

  ( )38.A. haven‘t I

  B. don‘t I

  C. wasn‘t I

  D. didn‘t I

  ( )39.A. get to

  B. arrive to

  C. reach to

  D. make to

  ( )40.A. driver to the engine

  B. driver engine

  C. engineer‘s driver

  D. engine driver

  ( )41.A. far slower that

  B. much slower than

  C. a lot more slow than

  D. a great deal more slow that

  ( )42.A. in order not be

  B. so as not to be

  C. for not being

  D. so that it‘s not

  ( )43.A. at job

  B. in job

  C. in work

  D. at work

  ( )44.A. I‘m going to work for

  B. what I‘m going to work for

  C. for which I‘m going to work

  D. which I‘m going to work for

  ( )45.A. didn‘t meet

  B. haven‘t met

  C. didn‘t know

  D. haven‘t known

  ( )46.A. what he is like

  B. what is he like

  C. how he is

  D. how is he

  ( )47.A. through

  B. by

  C. on

  D. in

  ( )48.A. proper

  B. own

  C. same

  D. self

  ( )49.A. There was

  B. That was

  C. It was

  D. Was

  ( )50.A. What a terrible

  B. What terrible

  C. How terrible

  D. So terrible a

  四、阅读理解(共15小题;每题2分,共30分。)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项,并把它前面的大写字母填入左边的括号里。

  A

  Jimmy was five years old and his brother,Billy,was only a baby. One morning his mother waited for an important telephone call for hours,but nobody called. There was no bread in the house and she had to go out to buy some. Jimmy stayed at home to look after the baby. When the mother was out,the telephone rang and Jimmy answered.

  Mr. Baker:Hello!May I speak to Mrs. White?

  Jimmy:Sorry,Mother is out.

  Mr. Baker:Well,when she comes back,say to her,“Mr. Baker called.”

  Jimmy:What?

  Mr. Baker:Mr. Baker. Write it down. B-A-K-E-R.

  Jimmy:How do you write B?

  Mr. Baker:How do I write…?Listen,little boy,is there anybody else with you?Any brothers or sisters?

  Jimmy:Yes,my brother Billy is here.

  Mr. Baker:Good. I want to talk to him,please.

  Jimmy:All right. Jimmy took the telephone to the baby‘s bed and put it beside its head. Not long after that his mother came back.

  Mother:Did anybody call?

  Jimmy:Yes,a man called. But he only wanted to talk to Billy.

  ( )51. Jimmy‘s mother waited for ________.

  A. an important man

  B. a good friend

  C. a telephone call

  D. a piece of good news

  ( )52. Jimmy‘s mother went out because ________.

  A. she waited for hours

  B. nobody called

  C. she had to buy some bread

  D. she had to buy some milk

  ( )53. Jimmy couldn‘t write down Mr. Baker’s name because ________.

  A. he had no pen or paper

  B. he couldn‘t read or write

  C. he had to look after the baby

  D. he had to play with his brother

  ( )54. Mr. Baker wanted to talk to ________.

  A. a child older than Jimmy

  B. a child younger than Jimmy

  C. Jimmy‘s brother Billy

  D. Jimmy‘s sister Betty

  B

  The cowboy is the hero of many movies. He is,even today,a symbol of courage and adventure. But what was the life of the cowboy really like?

  The cowboy‘s job is clear from the word “cowboy”。Cowboys were men who took care of cows and other cattle. The cattle were in the West and in Texas. People in the cities of the East wanted beef from these cattle. Trains could take the cattle east. But first the cattle had to get to the trains. Part of the cowboy’s job was to take the cattle hundreds of miles to the railroad towns.

  The trips were called cattle drives. A cattle drive usually took several months. Cowboys rode for sixteen hours a day. Because they rode so much, each cowboy brought along about eight horses. A cowboy changed horses several times each day.

  The cowboys had to make sure that the cattle arrived safely. Before starting on a drive,the cowboys branded the cattle. They burned a make on the cattle to show who they belonged to. But these marks didn‘t stop rustlers,or cattle thieves. Cowboys had to protect the cattle from rustlers. Rustlers made the dangerous trip even more dangerous.

  Even though their work was very difficult and dangerous,cowboys did not earn much money. They were paid bally. Yet cowboys liked their way of life. They lived in a wild and open country. They lived a life of adventure and freedom.

  ( )55. The cowboy‘s job was ________.

  A. to be a hero

  B. to take care of cattle

  C. to be a rustler

  D. to be a driver

  ( )56. Cowboys ________.

  A. made a lot of money

  B. had a difficult job

  C. did not like their way of life

  D. were rich

  ( )57. When you do something new exciting,you have ________.

  A. a symbol

  B. an adventure

  C. a job

  D. a trip

  ( )58. The cowboy was the most important person in the movie. He was the ________.

  A. chief

  B. rustler

  C. hero

  D. president

  C

  Uncle Sam is a tall,thin man. He‘s an older man with white hair and a white beard. He often wears a tall hat,a bow tie, and the stars and stripes of the American flag.

  Who is this strange,looking man?Would you believe that Uncle Sam is the US government?But why do you call the US government Uncle Sam?

  During the War of 1812,the US government hired meat packers to provide meat to the army. One of these meat packers was a man named Samuel Wilson. Samuel was a friendly and fair man. Everyone liked him and called him Uncle Sam.

  Sam Wilson stamped the boxes of meat for the army with a large US for United States. Some government inspectors came to look over Sam‘s company. They asked a worker what the US on the boxes stood for. As a joke,the worker answered that these letters stood for the name of his boss,Uncle Sam.

  The joke spread,and soldiers began saying that their food came from Uncle Sam. Before long,people called all things that came from the government “Uncle Sam‘s”,“Uncle Sam” became a nickname for the US government.

  Soon there were drawings and cartoons of Uncle Sam in newspapers. In these early pictures,Uncle Sam was a young man. He wore stars and stripes,but his hair was dark and he had not a beard. The beard was added when Abraham Lincoln was President. President Lincoln had a beard.

  The most famous picture of Uncle Sam is on a poster from World War I. The government needed men to fight in the war. In the poster,a very serious Uncle Sam points his finger and says “I want YOU for the US Army.”

  ( )59. “Uncle Sam” became a ________ for the US government.

  A. boss

  B. nickname

  C. picture

  D. businessmen

  ( )60. Uncle Sam often wears tall hat,________ and the stars and stripes of the American flag.

  A. dark hair

  B. a bow tie

  C. a box

  D. a shirt

  ( )61. Government inspectors came to ________ Sam‘s meat-packing company.

  A. ask

  B. stand for

  C. look over

  D. see

  ( )62. In the drawing and cartoons of Uncle Sam ________.

  A. he wore the stars and stripes

  B. the never had a beard

  C. he had no hair

  D. he wore a bow tie

  D

  The Red Cross is an international organization which cares for people who are in need of help. A man in Paris hospital who needs blood,a woman in Mexico who was injured in an earthquake,and a family in India that lost their home in a storm may all be aided by the Red Cross.

  The Red Cross exists in almost every country around the globe. The world Red Cross organizations are sometimes called the Red Crescent,the Red Mogen David,the Sun,and the Red Lion. All of these agencies share a common goal of trying to help people in need.

  The idea of forming an organization to help the sick and wounded during a war started with Jean Henri Dunant. In 1859,he observed how people were suffering on a battle field in Italy. He wanted to help all the wounded people regardless of which side they were fighting for. The most important result of his work was an international treaty called the Geneva Convention. It protects prisoners of way the sick and wounded,and other citizens during a war.

  The American Red Cross was set up by Clara Barton in 1881. Today the Red Cross in the United States provides a number of services for the public,such as helping people in need,teaching first aid and providing blood.

  ( )63. A good title for this selection is _______.

  A. People in Need of Help

  B. Safety and Protection

  C. The International Red Cross

  D. Forming an Organization to Help People

  ( )64. The word “aided” in the first paragraph means ________.

  A. needed

  B. helped

  C. caught

  D. protected

  ( )65. We may draw a conclusion that _______ during a war.

  A. the Red Cross only protects the wounded

  B. the Red Cross only helps prisoners of war

  C. the Red Cross only helps citizens

  D. the Red Cross helps all the people in need no matter which side they are fighting for

  五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)

  根据中文提示,将对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示:一个中国人正在和一个刚刚到达中国的美国人聊在,中国人询问他这次旅行的情况,如:到达的时间、怎么来的、旅行是否愉快、累不累、现住何处,并在分手时祝他睡个好觉。

  Chinese :________66__________?

  American:Yes, this morning. At about 9 o‘clock.

  Chinese :________67__________?

  American:By plane first and then by train. It took me more than 30 hours altogether.

  Chinese :________68__________?

  American:Yes, very much. It‘s pleasant, especially the part on the train.

  Chinese :________69__________?

  American:Yes, a little, but not very much. And now I‘m feeling better after a nap.

  Chinese :________70__________?

  American:At the Grand Hotel, in the center of the city.

  Chinese :Oh, that‘s a nice hotel. Have a good sleep tonight. I’ll come and see you tomorrow.

  六、书面表达(共30分)

  提示:假设你是丽娜,光明中学的学生,你给你的好友小华写信讲述你的美国之行。内容包括:先去了纽约,看到许多摩天大楼,但看不到世贸大厦了;两天后去了洛杉矶(Los Angeles),参观了好莱坞,游了迪斯尼乐园;还去了内华达(Nevada)的里诺(Reno),游了风景优美的大沪(Dahu)湖;

  注意:(1)不要逐字翻译,叙述要连贯;

  (2)写信人的地址可自编;

  (3)词数为100左右。

  参考答案:

  一、语音知识

  1.A 2.C 3.A 4.A 5.B

  二、词汇与语法知识

  6.D 7.A 8.C 9.B 10.C 11.C 12.C

  13.C 14.A 15.A 16.D 17.C 18.C 19.A

  20.B 21.C 22.D 23.B 24.D 25.B 26.A

  27.D 28.B 29.C 30.B

  三、完形填空

  31.D 32.B 33.A 34.C 35.C 36.D 37.B

  38.D 39.A 40.D 41.B 42.B 43.A 44.D

  45.B 46.A 47.C 48.B 49.C 50.A

  四、阅读理解

  51.C 52.C 53.B 54.A 55.B 56.B 57.B

  58.C 59.B 60.B 61.C 62.A 63.C 64.B 65.D

  五、补全对话

  76.Did you arrive today

  77.How did you get here

  78.Did you enjoy your journey

  79.Do you feel tired after the long journey

  80.Where are you staying

  六、书面表达

  Guangming Middle School

  No. 273,Xinjiang Road,400537

  Helan District,Binhai,China

  July 15,2002

  Dear Xiao Hua,

  I have just come back from a trip to the United States. I had a very good time there.

  I first went to New York. It is really a very big city. I saw quite many skyscrapers there. But the Twin Towers of the World Trade Center are no more to be seen.

  Two days later I went to Los Angeles. I visited Hollywood on the day I got there. After that I spent a whole day in Disneyland. It is really a wonderful place you shouldn‘t miss.

  I also went to Reno,Nevada. There is a beautiful lake named Dahu. The scenery there is beautiful!

  I hope you will take a trip to the United States some day.

  Love,

  Lina


湖北成人高考聚焦29838818
历年湖北成考录取分数信息
2018湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838818 电话:027-88221138 QQ群:617563432