国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2018年成人高考还有
成人自考 距离2018年10月20日自考还有
网络教育 距离2018年秋报还有
开放教育(原电大) 距离2018年春秋报名还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(二)

2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(二)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考第一门户】

历年湖北省成人高考录取分数线 2018年湖北成人高考报考指南 2018湖北成人高考报名时间
2018年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

2018年湖北成人高考专升本英语辅导及答案(

温馨提示:

下载整套试卷可直接点击附件!

2018年湖北成人高考专升本英语预测真题及答案(二).docx

Ⅰ. Phonetics (10 points) (成人高考更多完整资料免费提供加 微信/QQ:29838818) 

  Directions:

  In each of following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. enough B. about C. touch D. young

  2.A. thirsty B. throat C. youth D. those

  3.A. shut B. cut C. funny D. use

  4.A. thanks B. pills C. news D. films

  5.A. dear B. heart C. ear D. tear

  6.A. births B. depths C. months D. mouths

  7.A. election B. pronunciation C. question D. operation

  8.A. hot B. home C. top D. off

  9.A. may B. day C. stay D. Sunday

  10.A. weigh B. eight C. seize D. daily

  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points) 

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. _______ we won the war.

  A. In the end B. On the end C. By the end D. At the end

  12. As a poor fresh student, he had to do a part-time job _______ money.

  A. owing to B. because of C. on account of D. for the sake of

  13. Too much drinking would ______ his health.

  A. do harm for B. do harmful to C. do harm to D. do harmful for

  14. The days _______ you could travel without a passport are a thing of the past.

  A. in which B. on which C. of which D. at which

  15. He insists that he ______ innocent.

  A. is B. be C. should be D. were

  16. The teacher said, “Stop ______”. So we stopped _______.

  A. to talk…to read B. talking…to read C. talking…reading D. talking…read

  17. Could I have some milk, some orange juice, and some eggs ______?

  A. instead of B. in addition C. as well D. so much

  18. ______ after his death that he was recognized as a great composer.

  A. It was not until B. It is until C. It was until D. Not until

  19. Our classroom is ______ in the school building.

  A. bigger than any other one B. bigger than all

  C. the biggest of all the others D. the biggest of any one

  20. It was Thomas Alva Edison who ______ the electric lamp.

  A. discovered B. invented C. innovated D. found

  21. I’d like you ______ to see him.

  A. go B. going C. to go D. have gone

  22. Your coat ______ his.

  A. like B. likes C. is like D. will look like

  23. Either you or I _____ meet him at the airport.

  A. are to B. is to C. am to D. were to

  24. Each has an apple, ______?

  A. has he B. doesn’t he C. does he D. don’t they

  25. Sports, ______ perhaps you don’t like very much, may make you strong.

  A. that B. which C. it D. and

  26. We should look ______ the matter before we reach a conclusion.

  A. into B. for C. to D. at

  27. Hospital doctors don’t go out very often as their work _______ all their time.

  A. takes away B. takes in C. takes over D. takes up

  28. He is ______ to speak the truth.

  A. too much of a coward B. too much a coward

  C. so much a coward D. so much of a coward

  29. It’s strange that you ______ like that at the meeting.

  A. should speak B. spoke C. should have spoken D. speak

  30. He ______ when the bus came to a sudden stop.

  A. was almost hurt B. was to hurt himself

  C. was hurt himself D. was hurting himself

  31. Mary likes _______ very much, but she didn’t go _______ last Sunday.

  A. to swim…swimming B. swimming…to swim

  C. to swim…to swim D. swimming…swimming

  32. More ______, less speed.

  A. hurry B. rush C. quickness D. haste

  33. ______ with the size of the whole earth, the highest mountain doesn’t seem high at all.

  A. When compared B. Compare C. While comparing D. Comparing

  34. The fact ______ money orders can usually be easily cashed has made them a popular form of payment.

  A. of B. is that C. that D. which is

  35. He is working very hard to ______ the lost time in the past 10 years.

  A. make for B. make up for C. make up D. make out

  36. If a child is absent ______ school for long periods, he should be given extra work.

  A. at B. in C. from D. out of

  37. Neither of your proposals ________.

  A. make sense B. are practical C. makes sense D. make senses

  38. It is obvious that there are at least two vitamins. ______ is soluble in fat; _____ is soluble in water.

  A. The one…the other B. One…the other

  C. One…another D. One…the another

  39. It’s a good _______ to eat with the mouth closed.

  A. custom B. habit C. way D. style

  40. You ought not to _______ him the news that day.

  A. tell B. be telling C. have told D. be told

  41. He attempted _______ to set up a company of his own.

  A. with vain B. on vain C. in vain D. of vain

  42. -“I slipped on the stairs. I think my arm is broken”.

  -“Oh! I _______.”

  A. don’t hope B. hope not so C. do not hope D. hope not

  43. The last man ______ the sinking ship was the captain.

  A. left B. leaves C. to be leaving D. to leave

  44. One of his many faults is that that he never ______ any thing very long.

  A. decides on B. sticks to C. goes over D. makes up

  45. You are worthy _______ the honour.

  A. to B. at C. for D. of

  46. Billing pitched so well ______ everyone cheered him at the end of the game.

  A. as B. since C. that D. whereas

  47. The _______ of blood always makes him feel sick.

  A. sight B. view C. look D. form

  48. A child learns to read by seeing the words _______.

  A. properly B. repeatedly C. repeatly D. obviously

  49. Our friendship is ______ and we will never again be separated.

  A. restored B. reserved C. restrained D. repeated

  50. He couldn’t explain the _______ of ten years in his job history.

  A. gap B. interrupting C. opening D. margin

  Ⅲ. Cloze (20 points) 

  Directions:

  For each blank in the following passage, there are four choices given below and marked A, B, C and D. Choose the one that is most suitable and mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Investors can _51_ money simply by loaning it. The money they loan is called capital. Security (担保) is an expensive item which the borrower mortgages (抵押) to the investor to show that he intends to _52_ the debt. The way investors make money on loans is to charge interest. Interest is money that _53_ pay to investors for the use of their money. Interest is usually a certain percentage of the capital. Investors sometimes _54 ten percent or more interest per year. The interest may be calculated daily, monthly, or yearly. The interest must be _55_ before the capital can be repaid. If the interest is not _56_ the agreed rate, the interest is added _57_ the capital. Then the borrower has _58_ pay interest on the unpaid interest _59_ on the capital. A debt can grow quickly this way. If the total of the capital and accumulated interest gets too high, the investor will take _60_ of the item used as security and sell it to get his money back.

  51.A. get B. make C. have D. carry

  52.A. repay B. leave C. get D. give

  53.A. borrowers B. lenders C. peoples D. others

  54.A. cost B. ask C. charge D. change

  55.A. by day B. by the day C. every day D. daily

  56.A. paid B. to be paid C. pay D. paying

  57.A. on B. to C. for D. with

  58.A. to B. on C. into D onto

  59.A. or B. also C. but also D. as well as

  60.A. the place B. possession C. turn D. care

  Ⅳ. Reading Comprehension (60 points) 

  Directions:

  There are four reading passages in this part. Each passage is followed by five questions. For each question there are four suggested answers marked A, B, C and D. Choose one best answer and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  Passage One

  Students enrolled at least half time may borrow up to $3,000 form the government over a two-year period. Repayment of the loan begins six months after the student leaves school. These loans carry on interest until this time. The current interest rate is 5 percent. Students may borrow up to $4,500 annually from a bank, credit union, savings and loan association or other eligible lender. Repayment on these loans usually begins six months after the student leaves school. These loans carry no interest until this time. This current interest rate is 9 percent. Parents may borrow up to $300 annually for each dependent college. Repayment begins forty-five days after receiving the loan, and the interest rate is 12 percent.

  61. Which of the following is the main purpose?

  To remind students and their families to repay their loan.

  To compare interest rates.

  To inform students and parents of the various loans available.

  To show that government loans charge the least interest.

  62. The highest interest rate is charged to _______.

  A. full-time students B. parents

  C. students borrowing from a credit union D. half-time students

  63. If parents had three children in college how much could they borrow annually?

  A. 900 B. 3,000 C. 300 D. 9,000

  64. According to the passage which of the following is true.

  The government lends students enrolled at least half time up to 3,000 annually.

  Students may borrow up to $4,500 annually from four sources.

  Students enrolled less than half time may borrow money.

  The current interest rate from banks is 5 percent.

  65. It can be inferred from the passage that _______.

  the student’s school determines who is an eligible lender

  money is available for student loans

  students need not be enrolled half time to borrow money

  the interest rate on student loans is increasing

  Passage Two

  Are you aware that you actually possess six senses? The sixth is a muscular sense responsible for directing your muscles intelligently to the exact extent necessary for each action you perform. For example, when you reach for an object, the sensory nerves linking the muscles to the brain stop your hand at the correct spot. This automatic perception of the position of your muscles in relation to the object is your muscular sense in action.

  Muscles are stringly bundles of fibers varying from one five-thousandth of an inch to about three inches. They have three unique characteristics, they can become shorter and thicker; they can stretch; and they can retract to their original positions. Under a high-powered microscope, muscle tissue is seen as long, slender cells with a grainy texture like wood.

  More than half of a person’s body is composed of muscle fibers, most of which are involuntary-in other words, work without conscious direction. The voluntary muscles, those that we move consciously to perform particular actions, number more than five hundred. Women have only 60 to 70 percent as much muscle as men for their body mass. That is why an average woman can’t lift as much, throw as far, or hit as hard as an average man.

  66. According to the selection, the muscular sense is responsible for ______.

  A. the efficiency of our muscles B. the normal breathing function

  C. directing our muscles intelligently D. the work of only our involuntary muscles

  67. Intelligent use of the muscles means that ________.

  one always knows what his muscles are doing

  one performs simple actions whithout working

  one’s muscles are used only to the extent necessary for each action they perform

  one improves muscular action consciously

  68. Muscles are unique fibers because, they can ________.

  A. contract B. stretch C. retract D. do all of the above

  69. Under a microscope, muscle cells appear to be _______.

  A. textured like wood B. colored like wood

  C. smooth and red D. short and thick

  70. According to the selection more than half of a person’s body is composed of ______.

  A. voluntary muscles B. involuntary muscles

  C. muscle fibers D. sensory nerves

  The large part which war played in English affairs in the Middle-Ages, the fact that the control of the army and navy was in the hands of those that spoke French, and the circumstances that much of English fighting was done in France all resulted in the introduction into English of a number of French military terms. The art of war has undergone such changes since the battles of Hastings, Lewes, and Agincourt that many words once common are now only in historical use. Their places have been taken by later borrowings, often like wise from French, many of them being words acquired by the French in the course of their wars in Italy during the sixteenth century. Yet we still use French words of the Middle Ages when we speak of the army and the navy, of peace, enemy, battle, soldier, guard and spy, and we have kept the names of officers such as captain and sergeant. Some of the French terms were introduced into English because they were needed to express a new object or a new idea. In other cases a French and a native English word for the same thing existed side by side. Sometimes one or the other has since been lost from the language; but sometimes both the borrowed and the native word have been still in common use.

  71. The main idea of this passage is that ______.

  most of today’s common English military terms dated from the sixteenth century or later

  a study of the English vocabulary shows the important part which war has played in the history of England

  many French words borrowed into English during the Middle Ages have since disappeared from the language

  many military terms used in English were originally borrowed from French, some as early as the Middle Ages

  72. All of the following have something to do with the introduction into English of many French military terms except that _______.

  war played an important part in English affairs in the Middle Ages

  the English army and navy were controlled by those who spoke French in the war between England and France

  France invaded England in the Middle Ages and many battles were fought in England

  much of English fighting was done in France in the war between England and France

  73. The art of war has undergone such changes that _______.

  we no longer use any French words of the Middle Ages

  many words once common are not used any longer and they are replaced by Italian words

  French military terms have disappeared from the English language

  many words once common are now only in historical use and their places have been taken by the newly-borrowed words

  74. Which of the following is not the French word borrowed into English during the Middle Ages?

  A. sergeant B. battle C. spy D. fight

  75. The writer takes the words “battle” and “fight” as an example to show______.

  French words are needed to express something new

  a French and a native word for the same thing have been still in common use side by side French word or the other has been lost from the English language

  “battle” is the borrowed word and “fight” is the native one

  Passage Four

  “Fingers were made before forks” when a person gives up good manners, puts aside knife and fork, and dives into his food, someone is likely to repeat that saying.

  The fork was an ancient agricultural tool, but for centuries no one thought of eating with it. Not until the eleventh century, when a young lady from Constantinople brought her fork to Italy, did the custom reach Europe.

  By the fifteenth century the use of the fork was widespread in Italy. The English explanation was that Italians were averse to eating food touched with fingers, “Seeing all men’s fingers are not alike clean.” English travellers kept their friends in stitches while describing this ridiculous Italian custom.

  Anyone who used a fork to eat with was laughed at in England for the next hundred years. Men who used forks were thought to be sissies, and women who used them were called show-offs and overnice. Not until the late 1600’s did using a fork become a common custom.

  76. The custom of eating with a fork was _______.

  A. brought to Europe from America B. begun when forks were invented

  C. brought to Europe from Asia D. invented by Italians

  77. By the fifteenth century forks were used _______.

  A. all over Italy B. only in Constantinople

  C. widely in Europe D. In England

  78. To English travellers in Italy, the use of forks seemed _______.

  A. clever B. necessary C. good manner D. ridiculous

  79. The English thought that Italians used forks in order to ________.

  A. imitate the people of the East B. keep their food clean

  C. impress visitors with their good manners D. amuse the English

  80. In England, people who used forks at that time were considered ______.

  A. well mannered B. sissies C. show-offs and overnice D. both B and C

  Ⅴ. Writing (20 points)

  Directions:

  For this part, you are allowed 20 minutes to write a short composition of about 80 words on the title: The Bicycle in China. Base your composition on the outline given below.

  1.在中国,自行车是最为流行的交通工具。

  2.骑自行车有许多好处。

  3.自行车的未来……

  参考答案 

  Ⅰ. Phonetics

  1.B 2.D 3.D 4.A 5.B 6.D 7.C

  8.B 9.D 10.C

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.A 12.D 13.C 14.A 15.A 16.B 17.C

  18.A 19.A 20.B 21.C 22.C 23.C 24.B

  25.B 26.A 27.D 28.A 29.C 30.A 31.B

  32.D 33.A 34.C 35.B 36.C 37.C 38.B

  39.B 40.C 41.C 42.D 43.D 44.B 45.D

  46.C 47.A 48.B 49.A 50.A

  Ⅲ. Cloze

  51.B 52.A 53.A 54.C 55.D 56.A 57.B

  58.A 59.D 60.B

  Ⅳ. Reading Comprehension

  61.C 62.B 63.A 64.B 65.B 66.C 67.C

  68.D 69.A 70.C 71.D 72.C 73.D 74.D

  75.B 76.C 77.A 78.D 79.B 80.D

  Ⅴ. Writing

  The Bicycle in China

  The bicycle is the most popular means of transportation in China. China is a country “on bicycle wheels”. People ride them for various purposes such as going to and from school and work. Bicycles are very cheap and easy to buy in China.

  There are many advantages to riding a bicycle. First, using a bicycle can greatly help reduce the air pollution in many big cities. Second, people can improve their health by riding a bicycle.

  The future of bicycle will be bright. In some European countries, city governments have arranged pedestrians to use “public bicycles” to travel round the city center free of charge.


湖北成人高考聚焦29838819
历年湖北成考录取分数信息
2018湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838819 电话:027-88221138 QQ群:617563432