国家工信部网站备案实名制:湖北成考网 鄂公网安备:42010702000412号 始建于2004年服务湖北省成人高考报名、成绩查询、录取信息公布! 版权所有,仿冒必究!
成人高考 距离2020年成人高考还有
成人自考 距离2020年10月20日自考还有
网络教育 距离2020年春报还有
开放教育(原电大) 距离2020年春报还有
您当前的位置:湖北成考网 > 外语 > 湖北成考网2020年成人高考专升本外语全真试题及答案(四)

湖北成考网2020年成人高考专升本外语全真试题及答案(四)

来源:湖北成考网 www.hbckw.com 【湖北成考网:湖北成人高考】

历年湖北省成人高考录取分数线 2020年湖北成人高考报考指南 2020湖北成人高考报名时间
2020年湖北成人高考考试科目 湖北成人高考准考证打印 湖北成人高考成绩查询系统
湖北成人高考报名,99%通过率 湖北成人教育毕业证书样式 成教毕业后待遇及社会认可度

温馨提示:

下载整套试卷可直接点击附件!

湖北成考网2020年成人高考外语全真试题及答案(四).docx

语音知识

在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同找出这个词。

1. A.club  B.tomb  C.comb  D.climb   

2. A.food  B.cool  C.school  D.flood   

3. A.town  B.how  C.down  D.snow   

4. A.each  B.peach  C.break  D.deal  

5. A.hear  B.fear  C.dear  D.wear

6. A.receive  B.friend  C.field  D.piece

7. A.question  B.notion  C.exception  D.vocation   

8. A.exhaust  B.exercise  C.exam  D.exact   

9. A.where  B.what  C.whose  D.white

10. A.switch  B.hatch  C.character  D.match

 

二、词汇与语法知识  

从每小题的四个选择项中,选出的一项。

11. TodayisJenny'sweddingday.She_______toThomas.

A. justhasgotmarried  B.hasjustmarried

C. wasjustmarried  D. hasjustgotmarried

12. Everyofficerandeverysoldier_______obeytherules.

A. hadto  B. haveto   C.hasto  D. musthaveto

13. Rarely_______sodifficultaproblem.

A. shecouldhavefacedwith

B. couldhaveshefacedwith   

C. shecouldhavebeenfacedwith

D. couldshehavebeenfacedwith

14. ______adogontheroad, thecarstopped.   

A. Havingseen  B. Onseeing   

C. Thedriverseeing  D. Seeing   

15. Iaskedmyteacher_______.

A. whatcoursesshouldItake  B. shouldItakewhatcourses

C. Ishouldtakewhatcourses  D.whatcoursesIshouldtake

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

16. ComradeLipromisedtohelpusandhesaidhewouldcome______.

A. rightaway  B. allatonce   C.allofasudden  D. allright

17. Therearen'tmanypandas________intheworldtoday.

A. alive  B. living  C.lively  D. lived

18. Suchelectrontubes________inaradiosetarealsofoundinaTVset.

A. thatweuse  B. asweuse

C. asweusethem  D. thatweusethem   

19. It_______tomethathewasjealous.   

A. happened  B. took   C.occurred  D. felt

20. Oneoftherequirementsforafireisthatthematerial______toitsburningtemperature.   

A. wereheated  B. mustbeheated   

C. isheated  D. beheated

21. Please______meatthestationontime.   

A. meeting  B. tomeet  C. meet  D.met

22. _______"hello", hereachedouthishand.   

A. Said  B. Saying  C. Tosay  D. Say

23. Peoplearemore_______tospendmoneyongoodswithanattractivelookthanthosewithout.

A. attracted  B.tempted  C. persuaded  D. tended

24. Itwas______hesawthedoctorcomingoutofthe emergeney roomwithanexpressionasgraveasajudge_______herealizedtheseriousnessofhiswife'sillness.   

A. notuntilthat  B. afterwhen

C. untilthen  D.beforethat

25. Pleasetelephonemehalfanhour_______.   

A. incharge  B. inadvance   C.intime  D.infront

26. BothMaryandEllen, aswellasJan, _______studyingChineseHistory.   

A. are  B.is  C. arebeing  D. isbeing

27. I'dliketo_______himtoyouforthejob.Heisaverycleverandindustriousboy.   

A. refer  B. suggest   C.recommend  D.propose

28. It______that200peoplediedandover5000losttheirsheltersaftertheflood.   

A. reported  B. reports  

C. hasbeenreported  D. hasreported

29. Hewasaskedtospeaklouder______alltheotherstudentsintheclassroomcouldhearhim.   

A. as  B. soasto  C. sothat  D. soas

30. Hisreportonthespaceexplorationwasreally________.

A. exciting  B.excited  C. excitement  D. excitedly   

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

31. Yourchairneeds_______.

A. torepair  B. repairing  C. torepairing  D. beingrepair   

32. Ihatetoseepapers_______inpencil.   

A. writing  B.towrite  C.written  D. write

33. Thejobmadeherdependent_______herhusband.   

A. on  B. from  C. of  D. to

34. Thisisthesecondtimeshe______improvementonthatequipment.

A. hadmade  B. made  C.ismaking  D. hasmade

35. HespokesoquicklythatIdidnot______whathesaid.

A. catch  B.accept  C. take  D.listen

36. _______determinesagoodmealvariesfromcountrytocountry.

A. What  B. That  C.It  D.Which

37. Asthejourneywasalongone, hetookafriendwithhimfor________.

A. pleasure  B.entertainment  C. company  D. defence   

38. Isuggest_______foranoutgoingthisSunday.   

A. usgoing  B. wearegoing  C.togo  D.ourgoing   

39. We've______sugar.Askhimtolendussome.   

A. runawaywith  B.rundown  C. runoff  D. runoutof   

40. Itwasin1930_______hebecameauniversitystudent.

A. whenB.thatC.whichD.and

41. Iamvery_______toyouforyourhelp.   

A. grateful  B. agreeable  C. pleased  D.thanks   

42. You_______gonow.It'sverylate.

A. hadrather  B.preferto  C. hadbetter  D.wouldrather  43.IfIwereyou, Iwouldtakeiteasy, _______isnoneedtobenervous.

A. it  B. this  C.there  D. which   

44. Whynot_______meearlier?   

A. totell  B. tell  C.telling  D. told   

45. Joe'shandwritingis________Mary's.

A. morebetter  B. aswellas

C. muchbetterthan  D. morebetterthan

46. Theexperiment_______thediscoveryofacureforcancer.

A. happenedto  B. ledup  C. resultedin  D.setup

47. Toproduceonepoundofhoney, acolonyofbeesmustflyadistance_______totwicearoundtheworld.   

A. similar  B. equal  C.compared  D. corresponding   

48. Ididnotmean____anything, butthoseappleslookedsogoodIcouldn'tresist___one.

A. toeattrying  B.toeattotrying

C. eatingtotry  D.eatingtotrying

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

49. Ihadhardlysatdown_______hesteppedin.   

A. when  B.that  C. until  D.after

50. Inhistimeheenjoyedareputation_______.

A. asgreatasMozart, ifnotgreaterthan

B. asgreatas, ifnotgreaterthan, Mozart

C. asgreat, ifnotgreater, asMozart

D. greater, ifnotasgreatasMozart

 

完形填空

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填入相对应空白处的选项。 

 Robert Edwardswasblindedinatrafficaccident.Hewasalsoalittledeaf_51_oldage.Lastweek, hewastakingawalknearhishomewhenathunderstormcame.Hehid_52_thestormunderabigtreeandwasstruckbylightning.Hewasknocked_53_thegroundandwokeupsome20minutes_54_, lyingfacedowninwaterinwaterbelowatree.Hewentintothehouseandlaydowninbed.Ashorttimelater, heawoke;hislegsfelt_55_andhewastrembling, but, whenheopenedhiseyes, hecouldseetheclockacrosstheroomfadinginandoutinfrontofhim.Whenhiswifeentered, he_56_herforthefirsttimeinnineyears.Doctors_57_thathehadregainedhissightandhearingobviouslyfromtheflashoflightning, buttheywereunabletoexplainthat.Theonly_58_explanationofferedbyonedoctorwasthat, _59_Edwardslosthissightasaresultoftraumainaterribleaccident, perhapstheonlywayitcouldberestoredwasby_60_trauma.

 

51. A.because   B.becauseof  C.as  D.since   

52.  A. from  B.away  C.against   D.contrary   

53.  A. at   B.in   C.to  D.on

54.  A. late  B.soon  C.later  D.after   

55.  A. dying   B.dead   C.die   D.beingdied   

56.  A. saw   B.watched   C.noticed   D.examined

57.  A. say  B.thoughtover  C.madesure   D.agreedto   

58.  A. possibly  B.possible   C.probably  D.mainly   

59.  A. although   B.becauseof   C.eventhough   D.since   

60.  A. others   B.other   C.another  D.oneother

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

阅读理解

阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出的一项。   

A 

In ancienttimeswealthwasmeasuredandexchangedinthingsthatcouldbetouched: food, tools, andpreciousmetalsandstones.Thenthebartersystemwasreplacedbycoins, whichstillhadrealvaluesincetheywerepiecesofraremetal.Coinswerefollowedbyfiatmoney, papernotes that havevalueonlybecauseeveryoneagreestoacceptthem.Todayelectronicmonetarysystemsaregraduallybeingintroducedthatwilltransformmoneyintoevenlesstangibleforms, reducingittoaseriesof"bitsandbytes", orunitsofcomputerizedinformation, goingbetweenmachinesatthespeedoflight.Already, electronicfundtransferallowsmoneytobeinstantlysentandreceivedbydifferentbanks companiesand countries through computersandtelecommunicationsdevices.

 

61. Whichofthefollowingwouldbethemostappropriatetitleforthepassage?

A. InternationalBankingPolicies

B. TheHistoryofMonetaryExchange

C. TheDevelopmentofPaperCurrencies

D. CurrentProblemsintheEconomy

 

62.Accordingtothepassage, whichofthefollowingwastheearliestkindofexchangeofwealth?   

A. Barteredfoods

B. Fiatmoney   

C. Coincurrency

D. Intangibleforms

 

63.Theauthormentionsfood, toolsandpreciousmetalsandstonestogetherbecausetheyareall________.   

A. usefulitems

B. articlesofvalue

C. difficultthingstoobtain

D. materialobjects

 

64.Accordingtothepassage, coinsoncehadrealvalueascurrencybecausethey______.

A. representedagreatimprovementoverbarter

B. permittedeasytransportationofwealth

C. weremadeofpreciousmetals

D. couldbecomecollector'sitems

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

65. WhichofthefollowingstatementsaboutcomputerizedmonetarysystemsisNOTsupportedbythepassage?   

A. Theypromoteinternationaltrade.   

B. Theyallowveryrapidmoneytransfers.

C. Theyarestilllimitedtosmalltransactions(交易)。   

D. Theyaredependentongoodtelecommunicationssystems.

 

B 

At theUniversityofKansasartmuseum, scientiststestedtheeffectofdifferentcoloredwallsontwogroupsofvisitorstoanexhibitofpaintings.Forthefirstgrouptheroomwaspaintedwhite;forthesecond, darkbrown.Movementofeachgroupwasfollowedbyanelectricalequipmentunderthecarpet.Theexperimentshowedthatthosewhoenteredthedarkbrownwalkedmorequickly, coveredmorearea, andspentlesstimeintheroomthanpeopleinthewhiteone.Darkbrownmadepeoplemoreactive, buttheactivityendedsooner.Notonlythechoiceofcolorsbutalsothegeneralappearanceofaroomaffectsthoseinside.Anotherexperimentpresentedpeoplewithphotographsoffaceswhoseenergywastobecommented.Threegroupsofpeoplewereused;eachwas shownthesamephotos, buteachgroupwasinanordinaryroom-aniceoffice.Thethirdwasinatastefullydesignedlivingroomwithcarpeting.Resultsshowedthatthepeopleinthebeautifulroomtendtogivehighermarkstothefaces thanthoseintheuglyroomdid.Otherstudiesthatstudentsdobetteronteststakenincomfortableroomthaninordinary-lookingoruglyrooms.

 

66. Whichofthefollowingisthebestexpressionofthemainideaofthispassage?

A. Peopleinbeautifulroomstendtogivehighermarkstophotosoffacesthanpeopleinuglyrooms

B. Thecolorandgeneralappearanceofaroomhaveadeepereffectonthebehaviorofthepeopleinit

C. TheUniversityofKansashasstudiedtheeffectsofthecolorofroomonpeople'sbehavior

D. Beautifullyfurnished, light-colouredroomsmakepeoplemorecomfortablethanugly, darkrooms

 

67. Accordingtothepassage, wemayconcludethatthewhiteraroomis________.

A. thelongerpeopleliketostayinit

B. thesoonerpeopleinitwillleave

C. themoreactivepeopleinitwillbecome

D. themoreexcitedpeople

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

68. Whatisreferredtoasthe"generalappearance"inthispassageis________.

A. howmanybroadwindowsaroomhas, throughwhichsunlightmightcomein   

B. thesizeofaroom

C. whethertherearebeautifulwallsinaroom

D. whattheroomlookslike

 

69. Thispassageprovidesuswith_______.

A. apieceofscientificinformation

B. anormallesson   

C. aninterestingtest

D. apieceofnews

 

70. Atleasthowmanytestswerecarriedoutbythescientistsreferredtointhispassage?

A. Three  B.Two  C. Onlyone  D. Nooneknows

 

C 

The waterwedrinkanduseisrunningshortintheworld.Weallhavetolearnhowtostopwastingourlimitedwater.Oneofthestepsweshouldtakeistofindwaysofreusingit.Experimentshavealreadybeendoneinthisfield.Todayinmostlargecities, freshwaterisusedonlyonce, thenitrunsintowastesystem.Butitispossibletopipetheusedwatertoapurifyingfactory.Thereitcanbefilteredandtreatedwithchemicalssothatitcanbeusedagain, justasitwerefreshfromaspring.Butevenifeverylargecitypurifiedandreuseditswater, westillwouldnothaveenough.Thenwecouldturntotheoceans.Allwe'dhavetodotomakeuseoftheseawateronearthistogetridofthesalt.Thisprocessiscalleddesalinization, anditisalreadyinuseinmanypartsoftheworld.

 

71. Thewaytostopwastingourlimitedwateristo________.

A. doexperimentswithwater

B. purifytheusedwaterandreuseit

C. usefreshwateronceagain

D. makeuseofseawater   

 

72. Thefollowingtellsushowtoreusetheusedwater.Whichistherightorderofthepassage?

A. tohavetheusedwaterfiltered

B. toputchemicalsinit

C. topipeittotheusers

D. topipetheusedwatertobepurifiedtoafactory

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

73. Therewouldn'tbeenoughwaterforusifwedidn't_________.

A. turntotheoceansformorewater

B. reuseusedwaterandmakeuseofseawater

C. desaltseawater

D. takestepstoreuseallwateronearth

 

74. Thewould"it"inthelastsentencerefersto_______.   

A. seawaterB.purifiedwater

C. theprocessofgettingridofthesaltinseawater

D. theprocessofcollectingsaltfromtheseaoceans   

 

75. Thebesttitleforthepassageis"_______".

A. HowtoReuseWater

B. TwoSolutionstotheProblemofWaterShortage

C. StopWastingOurLimitedWater

D. HowtoMakeUseofSeawater

 

D 

Some peoplehateeverythingthatismodern.Theycannotimaginehowanyonecanreallylikemodernmusic;theyfindithardtoacceptthenewfashionsinclothing;theythinkthatallmodernpaintingisugly;andtheyseldomhaveagoodwordforthenewbuildingsthatarebeingbuilteverywhereintheworld.Suchpeoplelookforperfectionineverything, andtheytaketheirstandardsofperfectionfromthepast.Theyareusuallyimpatientwithanyonewhoisbraveenoughtoexperimentwithnewortoexpresshimselfortheageinmaterialsoriginalways.Itis, ofcourse, truethatmanyartistsdonotsucceedintheirworkandinsteadproduceworksthatcanonlybeconsideredasfailures.Iftheworkofartisapainting, theartist'sfailureconcernshimself alone, butifitisabuilding, hisfailureconcernsotherstoo, becauseitmaydamagethebeautyofthewholeplace.Thisdoessometimeshappen, butitiscompletelyuntruetosay, assomepeopledo, thatmodernarchitectureisnothing.Wecan'tjudgeeverymodernbuildingbythestandardsoftheancienttime, eventhoughweadmiretheancientbuildings.Technologically, themodernbuildingsaremoreadvanced.Themodernarchitectknowsheshouldlearnfromtheancientworks, butwithhisgreaterresourcesofknowledgeandmaterials, hewillneverbecontenttoimitatethepast.Heistooproudtodothat.

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

76.Somepeoplehateeverythingthatismodernbecause_______.

A. theyareaged

B. theyfindithardtoacceptmodernthings

C. theytaketheirstandardsofperfectionfromtheGreek

D. theylookatthingsbythestandardsofthepast

 

77. Thewriterofthepassagethinksthat________.

A. itistruetosayartistsfailintheirwork

B. itisuntruetosayartistsfailintheirwork

C. itistruetosaysomeartistsfailintheirwork

D. itistruetosayonlypaintersfailintheirwork

 

78. Thewriterthinksthefailureofabuilding_______.

A. meansnothing

B. concernsothers

C. concernsonlytheartist

D. concernsallthepeopleintheworld

 

79. Thewriterthinksthat_________.

A. wecan'tjudgebuildingsbytheancientstandards

B. wecan'tjudgeallthebuildingsbytheancientstandards

C. wecan'tjudgeallthemodernbuildingsbytheancientstandards

D. wecan'tjudgemodernbuildings

 

80. Technologically, themodernbuildingsaremoreadvanced.Thesentencemeans_____.

A. theancientarchitectshadnotechnology

B. themodernarchitectsusemoreadvancedtechnology   

C. themodernbuildingsareadvancedbecausetheyarecompletely different fromtheancientbuildings   

D. themodernbuildingsaremorebeautiful

 

 

II卷   

注意事项:

1.II卷共4页,用钢笔或圆珠笔直接答在试卷上。   

2.答卷前将密封线内的项目填写清楚。 

 

  五、书面表达

WheretoLive-intheCityorintheCountry?Baseyourcompositionontheoutlinegivenbelow.

1. 一些人喜欢住在城市,因为城市生活有很多便利。   

2. 但有些人喜欢住在农村。   

3. 我认为,……

(成人高考更多资料免费提供加QQ/微信:29838818 祁老师)

 

参考答案   

一、语音知识

1. A 2. D 3. D 4. C 5. D   

6. B 7. A 8. B 9. C 10. C

 

二、词汇与语法知识

11. D 12. C 13. D 14. C 15. D   

16. A 17. A 18. B 19. C 20. D   

21. C 22. B 23. B 24. A 25. B   

26. A 27. C 28. C 29. C 30. A   

31. B 32. C 33. A 34. D 35. A   

36. A 37. C 38. D 39. D 40. B   

41. A 42. C 43. C 44. B 45. C   

46. C 47. B 48. A 49. A 50. B

   

 

三、完形填空

51. B 52. A 53. D 54. C 55. B   

56. A 57. C 58. B 59. D 60. C

 

四、阅读理解

61. B 62. A 63. D 64. C 65. C 

66. B 67. A 68. D 69. A 70. A   

71. B 72. A 73. B 74. C 75. B   

76. D 77. C 78. B 79. C 80. B

 

五、书面表达   

One possibleversion

Where toliveintheCityorintheCountrySomepeoplelikelivinginthecitybecausecitylifehasmanyadvantages.Theythinktherearemorejobopportunitiesincities, lifethereismorecolorfulandmeaningfulthanthatinthecountry, andtherearemoremodernconveniencesincitiesforpeopletoenjoy.Butsomeotherpeopleprefertoliveinthecountryside.Theysaylifeinthecountrysideisclosertonatureandbetterfortheirhealth, lifethereisquieterandthatcountrypeoplearemorehonestthancitypeople.IwouldliketoliveinacitywhenIamyoungtoearnenoughmoneyandIliveinthecountrysidewhenIamoldforhavingaquitelife.


湖北成人高考聚焦29838818
历年湖北成考录取分数信息
2020湖北成人高考信息排行榜
高起专 10月27日 10月28日
上午 语文 英语
下午 数学(文科)
数学(理科)
高起本 10月27日 10月28日
上午 语文 外语
下午 数学(文科) 史地(文科)
数学(理科) 理化(理科)
专升本 10月27日 10月28日
上午 政治 大学语文
高等数学
查看详情>>
下午 外语
湖北成人高考最新动态
s

扫一扫获取成考信息

“湖北成考”更懂你,微信公众号:hubeichengkao 扫描即可获取最新“湖北成人高考”重要考试信息及考前辅导资料。 咨询QQ:29838818 电话:13545203589 QQ群:617563432